Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va construi Opel Grandland EV in Germania

Urmatoarea generatie a SUV-ului compact Grandland va fi construita la Eisenach incepand cu 2024.



Sursa: media.stellantis.com


Stellantis va investi 130 de milioane de euro (140 de milioane de dolari) pentru a construi SUV-ul compact Opel Grandland de urmatoarea generatie la fabrica sa din Eisenach, Germania, productia urmand sa inceapa in a doua jumatate a anului 2024.


Grandland va fi primul model Opel pe viitoarea platforma STLA Medium „BEV-centric”, care va sprijini modelele cu o autonomie electrica de pana la 700 km (440 mile). Va fi un model frate al lui Peugeot 3008, care va fi construit in Sochaux, estul Frantei, cu o lansare asteptata pana la sfarsitul anului 2023.


Decizia de a construi Grandland complet electric la Eisenach „este un alt pas important pentru Opel pe drumul catre obiectivul declarat de a fi o marca pur electrica in Europa 2028”, a declarat CEO-ul Opel, Florian Huettl, intr-un comunicat de presa.


Lansat in 2017 sub numele de Grandland X, actualul Grandland a fost dezvoltat in comun de General Motors si PSA Group pe platforma EMP2. Este disponibil cu un sistem de propulsie hybrid plug-in, precum si cu motoare pe benzina si diesel. Productia a inceput la fabrica din Sochaux, dar a fost mutata la Eisenach in 2019.


Sursa: electrichunter.com


Opel nu a dezvaluit niciun detaliu despre cum va arata viitorul pentru Grandland. Modelul actual este disponibil cu tractiune fata si tractiune integrala.


3008 si Grandland, care concureaza in segmentul SUV-urilor compacte cu marja mare, sunt modele cheie pentru marcile lor respective.


Presedintele Emmanuel Macron al Frantei a anuntat ca modelul 3008 va fi produs la uzina auto a producatorului din Sochaux, in 2020, cu o investitie de 200 de milioane a Grupului PSA (inaintea fuziunii cu Fiat Chrysler pentru a crea Stellantis).


Grandland a fost modelul Opel cu numarul 5 vandut pana la sfarsitul lunii februarie, cu un volum de aproximativ 4.000 de unitati. Acest total a reprezentat doar aproximativ 20% din rezultatele lui 3008, cu 21.000 de vanzari in acea perioada, conform cifrelor de la Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA