Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Honda HR-V GH ( 1999 – 2005 )

Daca erai tanar cu bani prin anii 2000 si vroiai un Range Rover Evoque, nu prea aveai de ales. Dar iata ca a venit Honda HR-V GH ca sa ne ia ochii si bani si a fost un semi-succes. Merita in schimb sa cumperi unul astazi?



Povestea incepe prin 1998 cand Honda a aratat conceptul de HR-V la un salon auto. Lumea l-a vazut si l-a cerut, iar Honda l-a livrat. Pentru ca Honda HR-V GH chiar a fost o curiozitate auto pentru vremea ei. Sigur, astazi arata la fel de modern ca un apartament din Bucuresti la 1 minut pe jos distanta de magistrala M1 de metrou, dar pentru 1998 Honda HR-V era echivalentul auto al trupei Andre, alt produs al anului 1998.


Si iata ca in 1999 apare si versiunea de productie a lui HR-V care trebuia sa arate modern si ca un glonte, nu ca un dulap pe roti.


Care este legatura dintre HR-V si Evoque?


Ca concubinajul dintre cur si rahat. Stai, nu, asta era legatura dintre cetatean si stat. In orice caz, Honda H-RV a fost un proto-Evoque din mai multe motive.



  • In primul rand era construit ca un mini-suv de oras dar cei de la Honda erau constienti ca nimeni (sau prea putini) isi vor scoate H-RV-ul de pe asfalt. La fel ca si cu Evoque, un alt accesoriu de oras care iti permite sa te uiti de sus la restul(rile) din trafic si care are un 4×4 pus de forma pentru ca sansele de a fi folosit sunt mai mici decat sansele mele de a fi folosit de catre Simona Patruleasa sau Roxana Ionescu.

  • Apoi a fost unul din primele cross-over coupe, in 2 porti. Sigur, pe alte meleaguri au mai existat abominatii in 2 porti sau chiar si decapotabile (Nissan Murano), dar la noi in Europa Evoque a venit in versiunea cu 2 porti si se purta de parca era din Covasna. Cu alte cuvinte, Evoque a fost primul. Dar nu a fost, pentru ca Honda H-RV GH a venit si in versiunea coupe dar si in versiunea completa cu 4 porti si un portbagaj.

  • La fel ca si Evoque, Honda HR-V a venit cu un pret care il punea in stratosfera SUV-urilor de oras. Ceea ce pentru Evoque este o problema in zilele noastre pline de SUV-uri de oras, dar pentru H-RV care statea singur in copac ca si mine dupa ce am baut 2 litri de Babanu, atunci ce te faci?



Motoare Honda HR-V GH


Benzina


1.6 MPI de 105 si 122 cai – Avem acelasi motor doar ca unul e cu V-Tec si unul e fara. In rest e un motor clasic Honda si care nu ar trebui sa iti ofere surprize surprize, in afara de consumul de ulei caracteristic masinilor JDM. Csf ncsf.


 



Probleme Generale Honda HR-V GH



  • Stii care e asemanarea dintre o tigaie si cutia automata Multimatic S de la Honda? Uleiul trebuie schimbat la fel de des. Fara exagerare, uleiul de la cutia automata trebuie schimbat anual si trebuie sa te rogi ca sa crape cutia cat mai tarziu. Nu e o chestiune de „Daca” ci de „Cand”. Dar cel mai probabil toate au fost maturate de ani. 

  • Diferentialul si planetarele sunt facute din capace de aluminiu de la pahare de iaurt si in consecinta sunt la fel de rezistente.

  • Parbrizul se intinde la fel de mult cum se intind glumele mele despre Speranta TV si ai toate sansele ca parbrizul sa crape in primii 100 de metri de condus.

  • Ai un singur motor, ceea ce e bine pentru simplitatea configurarii. Dar de acolo lucrurile deraiaza mai ceva decat in platoul emisiunii „Un Show Pacatos!” cu Dan Capatos, in vremurile bune in care CNA-ul ne lasa sa facem efectiv ce vrem. Motorul V-TEC a fost oferit doar pe versiunea in 4 porti, dar cutia automata doar pe modelul cu 2 porti si tractiune fata.


 



Verdict Honda HR-V GH


Ai putea spune ca e scump si prost dar iata ca masina asta cumva a rezistat si a ajuns pe mana pasionatilor de off-road care nu chiar isi permit o masina de off-road. Si nu, sistemul 4×4 de pe Honda HR-V nu a fost proiectat pentru off-road, indiferent ce vor zice oamenii in comentarii. Dar daca nu te intereseaza sistemul 4×4 si nu te deranjeaza aspectul, Honda HR-V e una din cele mai ieftine cross-over la ora actuala. Si e si fiabil!


Ce motoare recomand? Avand in vedere faptul ca ai un singur motor disponibil, am sa merg mai departe si am sa recomand motorul care consuma cel mai putin ulei. Pentru ca nu exista motor D16W care sa nu consume ulei, la fel cum nu exista zi in care eu sa nu consum televiziune de calitate.


Similar Articles

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

01 September 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

24 August 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

24 August 2024 In „Din Redactie”
Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA