Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tesla va folosi baterii LFP mai ieftine in vehiculele electrice mici si camioane

Tesla a declarat ca intentioneaza sa extinda utilizarea bateriilor mai ieftine, pe baza de fier, la o versiune a camioanelor sale electrice semigrele si la un vehicul electric la preturi accesibile.



Sursa: tesla.com


Elon Musk spune ca Tesla va folosi baterii mai putin costisitoare cu fosfat de litiu si fier intr-un vehicul electric mic si ieftin, o versiune a semi-camionului si in cele din urma, Modelul 3 si Modelul Y.


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sustinut tehnologia bateriilor cu fosfat de fier litiu (LFP) dominata de furnizorii chinezi, afirmand in martie ca „majoritatea mare a greutatii pentru electrificare va fi celule pe baza de fier”.


Dar ca furnizorii chinezi sa construiasca fabrici de baterii in Statele Unite este o provocare din cauza tensiunilor politice dintre SUA si China.


Cel mai mare producator de masini electrice din lume a declarat in documentul sau privind Master Planul Partea 3,  ca va folosi baterii LFP pentru camioanele electrice grele „cu raza scurta”, pe care le numeste „Semi Light”, fara a oferi detalii precum data lansarii.


In decembrie anul trecut, Tesla a inceput sa livreze camioanele sale semi-electrice cu o autonomie mai mare de 500 de mile per incarcare si care utilizeaza baterii pe baza de nichel. Tesla a declarat anterior ca va lansa si o versiune cu o autonomie de 300 de mile.


Producatorul auto a spus ca vehiculele electrice mici propuse vor folosi baterii LFP cu o capacitate de 53 de kilowati/ora, fata de 75 kWh pentru Modelul Y si Modelul 3.


Tesla a declarat luna trecuta ca va reduce costurile de asamblare la jumatate in generatiile viitoare de masini, care vor fi construite in fabricile sale din Mexic si in alte parti.


Sursa: tesla.com


Producatorul auto a spus ca va folosi baterii LFP si in vehiculele sale de dimensiuni medii, Model 3 si Model Y, fara a oferi insa o cronologie anume.


Musk si alti sustinatori LFP au citat abundenta si preturile mai ieftine ale fierului ca un factor cheie care depaseste dezavantajele care au impiedicat adoptarea celulelor LFP la nivel global. Sunt mai mari si mai grele si in general, detin mai putina energie decat celulele pe baza de nichel, oferindu-le o raza de actiune mai scurta. De asemenea, celulele LFP tind sa prezinte un risc de incendiu mai mic decat celulele pe baza de nichel.


In prezent, Tesla isi aprovizioneaza bateriile LFP de la Contemporary Amperex Technology (CATL) din China, care nu are o fabrica in Statele Unite. Furnizorul sud-coreean al Tesla, LG Energy Solution, a declarat ca intentioneaza sa construiasca baterii LFP la fabrica propusa din Arizona.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA