Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Veniturile Renault depasesc estimarile

Veniturile Grupului Renault au crescut cu 30% in primul trimestru, deoarece registrul de comenzi in Europa al producatorului de automobile a ramas peste tinta de doua luni.



Sursa: renaultgroup.com


Grupul Renault a raportat vanzari mai bune decat se astepta in primul trimestru din cauza cererii puternice de modele noi, cum ar fi vehiculul utilitar sport Austral si a imbunatatirii ofertei de piese auto cheie, cum ar fi semiconductori.


Veniturile grupului au crescut cu 29,9%, pana la 11,5 miliarde de euro, a declarat joi producatorul francez de automobile, peste estimarile analistilor de 11,3 miliarde de euro. Renault si-a confirmat, de asemenea, perspectivele pentru intregul an.


„Grupul Renault a inceput bine anul”, a declarat directorul financiar Thierry Pieton intr-un comunicat. „Registrul puternic de comenzi de la sfarsitul lunii martie si toate lansarile viitoare vor continua sa sustina activitatea comerciala a Grupului.”


In timp ce anii de blocaje ale lantului de aprovizionare au lasat producatorii de automobile cu registre de comenzi record, se asteapta ca inflatia ridicata si ratele dobanzilor sa afecteze cererea viitoare.


Renault va fi probabil fortat sa reduca preturile pentru vehiculele electrice, inclusiv pentru Megane E-Tech, pentru a genera volumele necesare pentru a respecta limitele de emisii din Europa, au declarat analistii Bank of America intr-o nota recenta. Daca Renault abordeaza preocuparile prin scaderea preturilor Megane, ar avea un impact negativ asupra castigurilor, dupa cum au scris analistii.


La inceputul acestui an, de Meo a semnalat ca nu va urma reducerile de preturi ale Tesla, marcand ca fiind riscanta strategia concurentului sau din SUA. Cu toate acestea, Renault a declarat la inceputul acestei saptamani ca va revizui preturile la nivel mondial dupa reducerile de preturi Tesla de pana la 30% in Statele Unite, China si Europa.


Renault si-a confirmat tintele pentru 2023, marja operationala a grupului fiind de cel putin 6% si un flux de numerar liber operational de cel putin 2 miliarde de euro.


Sursa: businesskorea.co.kr


Compania a declarat ca portofoliul sau de comenzi in Europa era de 3,3 luni de vanzari la sfarsitul primului trimestru si va ramane peste tinta de 2 luni pana in 2023. Vanzarile totale in Europa au crescut cu 27,3% in primele trei luni ale anului.


Producatorul de automobile, care a fost afectat mai greu decat majoritatea rivalilor de criza COVID-19 si de lipsa globala de cipuri, se afla in mijlocul unei schimbari si pariaza pe masini electrice si cu marja mai mare pentru a creste profiturile.


Grupul intensifica lansarea de noi modele pentru a stimula cresterea. Este planificata lansarea unei versiuni SUV a monovolumului sau Espace si un restyling al masinii sale de oras Clio, cel mai bine vandut si 12 modele noi in 2024.


De asemenea, Renault lucreaza la incheierea unui acord final cu partenerul japonez Nissan, care sa le permita companiilor sa-si reechilibreze alianta tulbure de doua decenii. De Meo a urmarit acordul in timp ce incearca sa imparta afacerile Renault si sa lucreze cu noi parteneri, pe fondul tranzitiei industriei catre vehiculele electrice si software din ce in ce mai sofisticat.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA