Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai va parasi Rusia

Hyundai Motor planuieste sa paraseasca Rusia si sa-si vanda fabricile de productie de acolo unei companii kazahe, a informat presa sud-coreeana.



Sursa: russia-briefing.com


Momentan Hyundai asteapta aprobarea finala din partea guvernului rus pentru a vinde instalatiile de productie. Reteaua TV sud-coreeana MBC a raportat ca negocierile pentru vanzarea fabricilor Hyundai din Rusia sunt in etapa finala, adaugand ca producatorul auto asteapta aprobarea finala din partea guvernului rus.


„Este adevarat ca sunt discutii in desfasurare cu privire la vanzare, dar nu s-a decis nimic”, a spus Hyundai, potrivit retelei TV.


Hyundai si-a suspendat operatiunile in cadrul operatiunii sale din Rusia anul trecut. In martie, producatorul auto a declarat ca revizuieste „diverse optiuni” pentru unitatea sa din Rusia.


Intr-o declaratie pentru Reuters, joi, Hyundai a declarat ca analizeaza diverse scenarii pentru viitorul afacerii sale in Rusia, adaugand ca pana acum nu a fost luata nicio decizie.


Sursa: russia-briefing.com


Multe fabrici din Rusia au suspendat productia si au concediat lucratori din cauza penuriei de echipamente de inalta tehnologie din cauza sanctiunilor si a exodului producatorilor occidentali de cand Moscova a invadat Ucraina anul trecut.


Hyundai, impreuna cu afiliatul Kia, se numara printre primii 10 cei mai mari producatori auto din lume dupa vanzari si construieste aproximativ 200.000 de vehicule pe an in Rusia, aproximativ 4% din capacitatea sa globala de productie.


Alaturi de Renault, Hyundai si Kia au fost printre primele trei marci de vanzari din Rusia inainte de razboi. Acum, pe masura ce jucatorii globali s-au retras, marcile chineze le inlocuiesc in economia de razboi a Rusiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA