Aproape Masini

Acum avem si magazin online

ChargeUK isi propune sa dubleze reteaua din Marea Britanie

Membrii ChargeUK au anuntat cumulativ planuri de a investi peste 6 miliarde de lire sterline (7,5 miliarde de dolari) in instalarea si operarea unei noi infrastructuri de incarcare a vehiculelor electrice pana in 2030.



Sursa: carmagazine.co.uk


Un grup industrial format din aproape 20 de companii de incarcare pentru vehicule electrice a declarat ca urmareste sa dubleze dimensiunea retelei de incarcare a Marii Britanii in acest an cu zeci de mii de incarcatoare noi, in timp ce guvernul incearca sa indeparteze oamenii de la motoarele cu ardere.


Grupul ChargeUK a anuntat planuri de a investi peste 7,5 miliarde de dolari in instalarea si operarea unei noi infrastructuri de incarcare a vehiculelor electrice pana in 2030.


Producatorii auto spun ca, in schimbul sutelor de miliarde de dolari pe care le cheltuiesc pentru electrificare, tari precum Marea Britanie si Uniunea Europeana ar trebui sa se concentreze pe construirea infrastructurii pentru a incuraja mai multi oameni sa cumpere vehicule electrice si sa le ofere increderea pe care o pot gasi undeva la preturi accesibile pentru a se reincarca.


„Formarea ChargeUK este o demonstratie a dimensiunii si importantei tot mai mari a industriei de incarcare a vehiculelor electrice pentru economia Regatului Unit”, a declarat Ian Johnston, presedintele ChargeUK si CEO al companiei de incarcare rapida Osprey Charging Network.


„Vom continua sa fim un partener proactiv al guvernului, pe masura ce oferim o infrastructura de incarcare de clasa mondiala, oferind soferilor din tara incredere in tranzitia la vehiculele electrice”, a adaugat acesta.


Sursa: gov.uk


Noul grup anuntat ca include ChargePoint, una dintre cele mai mari retele de incarcare pentru vehicule electrice din lume si unitatile de incarcare pentru vehicule electrice Shell si BP.


Alti membri ai ChargeUK includ Ionity , care este sustinut de Volkswagen, BMW si Ford, si compania britanica de incarcare Pod Point.


Orasele europene si americane care intentioneaza sa elimine treptat motoarele cu ardere in urmatorul deceniu trebuie mai intai sa acopere un decalaj urias de incarcare pentru zeci de milioane de locuitori.


Cifrele guvernamentale arata ca aproximativ 40% din cele 33 de milioane de masini din Marea Britanie parcheaza pe strada, in timp ce aproximativ 40% dintre americani nu locuiesc in case unifamiliale cu garaje, ceea ce inseamna ca au nevoie de acces la incarcatoare publice.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA