Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul MG Cyberster roadster are un design dramatic

MG a oferit usile „foarfece” pentru roadster-ul sau Cyberster, integral electric, care se deschid in sus, deoarece avea nevoie de dramatism vizual pentru a iesi in evidenta pe piata chineza din ce in ce mai competitiva, a declarat Carl Gotham, seful de design avansat al marcii.



Sursa: autoexpress.co.uk


Roadster-ul Cyberster EV de la MG are, de asemenea, un design aerodinamic spate „kammback” si stopuri cu sageti.


Costurile pentru proiectarea usilor ,,foarfece” au limitat utilizarea acestora la masinile sport ultralux, dar acestea devin din ce in ce mai frecvente pe masinile electrice chinezesti mai accesibile, cum ar fi berlina medie Aion Hyper GT, un rival Tesla Model 3.


„Trebuie sa luati in context ceea ce vedeti venind in China si Shanghai. Exista o lupta pentru atentie”, a spus Gotham, seful studioului de design avansat al MG din Londra si creatorul Cyberster.


„Trebuie sa apari cu ceva drama.”, a declarat Gotham pentru Automotive News Europe.


Cybersterul construit in China este de asteptat sa ajunga spre vanzare in Marea Britanie si Europa continentala in vara anului 2024, a spus MG. A fost dezvaluit la show-ul de la Shanghai din aprilie intr-un videoclip de pe standul MG.


Roadsterul foloseste o versiune a noii platforme electrice MSP a lui MG, care sta la baza hatchback-ului electric MG4 disponibil in Europa.


In timp ce unii producatori de automobile ofera masinilor lor electrice cu baterie un design futurist, MG a adoptat o abordare diferita, cautand sa atinga un echilibru intre modernitate si trecutul sportiv al marcii, a spus Gotham.


„A fost tentant sa mergi complet EV pentru aspectul masinii”, a spus acesta. „Dar ne-am indepartat de asta si am decis sa alegem „designeri emotivi mai degraba decat ceva care se simte ca o masinarie.”


Cyberster face referire la roadsterele MG de odinioara impingand parbrizul si cabina in spate. Pachetul de baterii de sub podea ridica inaltimea podelei, astfel incat designerii MG au pozitionat soferul mai in spate. De asemenea, a creat o pozitie mai relaxata pentru a obtine senzatia de a sta intr-o masina sport traditionala.


Sursa: news.mgmotor.eu


Primele masini care sosesc in Europa anul viitor vor ajunge probabil catre fanii masinilor sport originale, a declarat Aiden He, directorul general al Benelux si Nordici. „Ei au asteptat de mult timp pentru asta”, a spus el.


Preturile nu au fost inca anuntate, dar MG spune ca doreste sa pozitioneze Cyberster la indemana cumparatorilor de volum. „Nu vrem un pret scump. Vrem sa pastram filozofia MG de a oferi masini electrice la preturi accesibile”, a spus acesta.


Un factor important va fi pretul bateriei furnizat de societatea-mama MG SAIC cu furnizorul chinez de baterii CATL. „Trebuie sa negociem cu partenerul nostru JV pentru a stabili pretul bateriei”, a spus el.


Dimensiunea bateriei este de asteptat sa fie in intervalul 70-90 de kilowati/ora.


Cyberster va fi disponibil cu un singur motor montat pe puntea spate sau cu un al doilea motor montat pe puntea din fata pentru a oferi tractiune integrala.


Masina „va schimba jocul in ceea ce priveste perceptia marcii”, a declarat anul trecut directorul comercial MG UK, Guy Pigounakis, pentru Automotive News Europe.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA