Noile reglementari care guverneaza securitate cibernetica pentru vehiculele definite de software vor incepe anul viitor, dar industria auto s-ar putea sa nu fie pregatita, potrivit Argus Cyber Security din Israel.
Argus Cyber Security din Israel a constatat ca 38% dintre furnizori si 17% dintre producatorii auto au considerat problemele bugetare drept cea mai mare provocare in respectarea noilor reglementari de securitate cibernetica.
Argus, o subsidiara a companiei germane Continental AG, a constatat ca 58% dintre micii producatori de automobile si furnizori de automobile nu sunt pregatiti sa creeze un sistem de management concentrat pe securitatea cibernetica a vehiculelor, care sa respecte Regulamentul 155 al Comisiei Economice pentru Europa a Natiunilor Unite.
„Nimeni nu este pregatit si, sa fiu sincer, intreg lantul de automobile nu este pregatit”, a declarat Gulroz Singh, director la NXP Semiconductors, din Austin, Texas, pentru Automotive News.
Reglementarile ofera standarde pentru software-ul vehiculului si securitatea sistemului, protectia datelor personale si gestionarea incidentelor de securitate cibernetica. De asemenea, ele descriu practicile de securitate cibernetica la producatorii de automobile si furnizori.
In Uniunea Europeana, regulamentul va fi obligatoriu pentru toate vehiculele noi produse din iulie 2024.
Desi SUA nu este supusa reglementarilor din punct de vedere tehnic, producatorii auto si furnizorii autohtoni trebuie sa le adopte pentru a face afaceri in cea mai mare parte a Europei incepand cu iulie 2024.
Argus a chestionat 200 de directori seniori, inclusiv 100 de la companii care produc mai putin de 10.000 de vehicule anual si 100 de la furnizori de automobile cu pana la 25.000 de angajati.
Directorii care locuiesc in SUA, Canada, Europa de Vest, Regatul Unit, Turcia, Japonia si Coreea lucreaza direct sau indirect in securitate cibernetica, securitate, siguranta, conformitate, reglementare, inginerie, omologare, calitate si testare.
Argus a chestionat micii producatori de autovehicule electrice, deoarece arhitectura lor se bazeaza mai mult pe software in comparatie cu modelele de motoare cu ardere interna de la marcile vechi, a declarat Rachel Pekin, vicepresedintele Argus pentru marketing si aliante strategice, pentru Automotive News.
Producatorii de automobile au o nevoie mai mare de securitate cibernetica pe masura ce trec la actualizarile vehiculelor over-the-air si la functii bazate pe abonament.
Vehiculele devin din ce in ce mai vulnerabile la amenintarile de securitate cibernetica, deoarece acum au multe interfete care pot fi atacate, a spus Singh.
Marii producatori de automobile si furnizori au deficiente de securitate cibernetica, dar au mai multe resurse si sunt mai bine pregatiti pentru noile reglementari.
In ciuda provocarilor cu care se confrunta micii producatori de automobile si furnizori, 53% dintre respondenti au declarat pentru Argus despre companiile lor ca proiecteaza produse avand in vedere functiile de securitate cibernetica.
Constrangerile bugetare reprezinta, de asemenea, o preocupare pentru un numar semnificativ dintre aceste companii mici.
Argus a descoperit ca 38% dintre furnizori si 17% dintre producatorii de automobile au considerat problemele bugetare ca fiind cea mai mare provocare in respectarea Regulamentului 155.
Similar Articles
08 May 2023
sfat achizitie , achizitie , auto , electric , aproape masini , pareri , probleme , motoare , china , europa