Aproape Masini

Acum avem si magazin online

AvtoVAZ recruteaza prizonieri pe fondul penuriei de forta de munca

Producatorul AvtoVAZ din Rusia se confrunta cu o penurie de forta de munca care incetineste cresterea economica, deoarece sute de mii de barbati, in mare parte tineri, in varsta si capabili munca, sunt chemati in armata, in timp ce altii au fugit din tara pentru a nu fi recrutati.



Sursa: greencarcongress.com


Principalul producator auto din Rusia, AvtoVAZ, a cerut unui serviciu regional de inchisoare sa-l ajute sa compenseze deficitul de forta de munca cu persoane condamnate la munca fortata, in timp ce incearca sa atinga obiectivele de crestere a productiei.


Rata somajului din Rusia a scazut la un nivel record de 3,3% in aprilie, evidentiind lipsa fortei de munca care franeaza cresterea economica.


O mobilizare partiala a trupelor in septembrie a vazut sute de mii de barbati in majoritate tineri, cu varsta necesara pentru munca, chemati in armata, in timp ce altii au fugit din tara pentru a nu fi recrutati.


Filiala din regiunea Samara a serviciului federal penitenciar din Rusia, FSIN, a declarat ca s-a intalnit cu AvtoVAZ, care dorea sa creasca ritmul si volumul productiei cu 28% din septembrie si cu 40% din ianuarie.


AvtoVAZ a refuzat totusi sa comenteze acest subiect.


FSIN Samara nu a specificat nivelul pe care s-au bazat obiectivele de crestere a productiei AvtoVAZ.


Sursa: lada.ru


Fabricile din Rusia au produs in mod colectiv doar 450.000 de masini anul trecut, cel mai slab rezultat din industrie de la prabusirea Uniunii Sovietice.


„In acest sens si tinand cont si de situatia extrem de tensionata de pe piata muncii din Togliatti si din regiunea Samara, reprezentantul uzinei a solicitat conducerii (serviciului penitenciar) sprijin si asistenta in selectarea personalului pentru intreprindere dintre cei condamnati la munca fortata”, a spus serviciul penitenciar.


AvtoVAZ s-a confruntat deja cu lipsuri de componente in acest an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA