Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Oliver Blume, puncteaza modul in care Audi va fi reinviat

CEO-ul Grupului Volkswagen, Oliver Blume, a promis ca va reinvia soarta Audi dupa ce a recunoscut ca gama marcii „a ramas in urma fata de concurenta”, in special cand a fost vorba de vehicule electrice.



Sursa: motor1.com


Audi are un „potential masiv” care nu a fost realizat in ultimii ani din cauza problemelor software, a spus Blume.


Ca parte a unei transformari a Grupului Audi, care include si marcile Bentley, Lamborghini si Ducati, marcile au fost reclasificate drept „progresive” intr-un efort de a accelera schimbarea in grup, a declarat Blume investitorilor la Ziua Pietelor de Capital a Grupului VW.


„Nu am aparat conducerea progresiva a brandului in pozitia sa impotriva concurentilor cheie. De asemenea, ne-am confruntat cu probleme grave de software care au intarziat planul de lansare a produselor electrice interesante.”


Blume a spus ca gama actuala de modele a Audi nu numai ca ramane in urma fata de concurenta, dar si mai ingrijorator, ramane in urma propriilor capacitati.


Ca dovada in acest sens, Blume a citat performanta subnormala a marcii in China. „Amprenta grupului este in prezent foarte dependenta de China si in special, gama de vehicule electrice cu baterii nu este competitiva in comparatie cu aceasta piata”, a spus Blume.


Audi a livrat 136.416 vehicule in China in primele trei luni, in scadere cu 16% fata de anul precedent, potrivit cifrelor marcii.


Reinvierea Audi se va concentra pe dezvoltarea mai rapida a masinilor electrice, a spus Blume. El a evidentiat modelele orientate spre sport ale marcii ca oferind un potential mare in acest domeniu.


„Franciza RS in crestere este o afacere foarte atractiva, atat din punct de vedere al clientului, cat si din punct de vedere financiar”, a spus Blume. „Prin urmare, planuim deja o linie BEV de inalta performanta.”


Sursa: carscoops.com


In 2024, Audi va lansa Q6 E-tron, primul vehicul al marcii cu arhitectura PPE (premium platform electric) a Grupului Volkswagen. SUV-ul complet electric va avea software-ul 1.2 mult intarziat al Grupului VW.


Platforma PPE va permite timpilor de incarcare mai rapizi, in medie de doar 21 de minute, pentru a trece de la 10% la 80% din capacitatea bateriei, spune Grupul VW. De asemenea, va oferi functii de conducere semi-autonoma din sistemul SuperVision de la Mobileye.


Audi conduce dezvoltarea elementelor compacte si de dimensiuni medii ale arhitecturii electrice SSP (Scalable Systems Platform), despre care Blume a promis ca va fi implementata in programul sau initial incepand cu 2026, in ciuda intarzierilor software.


Audi a primit un obiectiv de marja de 13% pentru 2030, in crestere de la 11% in primele trei luni pentru intregul grup Audi.


„Audi are ambitii financiare puternice”, a spus Blume, adaugand ca marca doreste sa se concentreze pe ceea ce o face diferita, ramanand fidela limbajului sau de design si standardelor inalte de calitate, oferind in acelasi timp „cea mai buna experienta individuala pentru clienti”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA