Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Zeekr Geely deschide comenzile pentru 2 vehicule electrice de lux

Geely Zeeker considera ca Suedia si Tarile de Jos sunt foarte avansate in vanzarile de vehicule electrice.



Sursa: reuters.com


Zeekr, marca electrica a Geely Automobile, a declarat ca doua dintre masinile sale de lux, integral electrice, sunt disponibile pentru precomanda in Tarile de Jos si Suedia, alaturandu-se unui numar tot mai mare de producatori chinezi de vehicule electrice care lanseaza vehicule in Europa.


Livrarile pentru berlina Zeekr 001 si crossover-ul Zeekr X sunt programate sa inceapa in toamna, a declarat compania.


Pretul pentru Zeekr 01 incepe de la 59.490 de euro (65.076 USD) inclusiv taxele, in timp ce Zeekr X porneste de la 44.990 de euro.


La un eveniment de lansare la Goteborg, Spiros Fotinos, seful afacerii Zeekr in Europa, a declarat ca Suedia si Tarile de Jos sunt foarte avansate in vanzarile de vehicule electrice , permitand companiei sa invete de la consumatori inainte de a incerca alte piete europene.


Zeekr spera sa se lanseze in Danemarca, Germania, Franta si Norvegia in 2024.


„Planul nostru este ca pana in 2026 sa acoperim majoritatea Europei de Vest”, a declarat el pentru Reuters. „Avem in pregatire alte cateva modele pe care le veti vedea in urmatorii ani si scopul, desigur, este ca noi sa fim prezenti pe segmente importante de pe piata europeana”.


Alti producatori chinezi de vehicule electrice, inclusiv BYD , Xpeng si Aiways, au lansat toti vanzari in Europa, cautand sa castige cota de piata, in timp ce multi consumatori sunt inca noi in materie de vehicule electrice.


Sursa: cnevpost.com


Producatorii de masini europeni se confrunta cu o amenintare dubla din perspectiva scaderii vanzarilor propriilor vehicule in China, unde producatorii locali de vehicule electrice au crescut cota de piata, si din cresterea vanzarilor de vehicule electrice chineze importate, produse de producatorii auto chinezi sau occidentali.


Zeekr va deschide magazine emblematice in Stockholm si Amsterdam pana la sfarsitul acestui an, dar va urmari vanzarile online in loc sa construiasca retele de dealeri.


„A existat o multime de ineficienta inerenta in sistemul traditional de distributie si cred ca toata lumea incearca sa elimine aceasta ineficienta, deoarece costurile cresc”, a spus Fotinos.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA