Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Maserati nu va intra niciodata intr-un razboi al preturilor cu concurentii

Maserati nu va incepe sau nu se va implica niciodata intr-un razboi al preturilor cu concurentii, a spus CEO-ul Davide Grasso.



Sursa: maserati.com


Marja de profit a Maserati a crescut la 9,2% in prima jumatate a anului, iar marca Stellantis este pe cale sa ofere o marja de 15%.


„Am fi complet dezechilibrati din punct de vedere strategic daca am face asta”, a spus Grasso intr-o conferinta de presa.


„Pretul este un element foarte critic in general, dar in special pentru un brand de lux. De aceea este important sa nu fim condusi de volume”, a spus Grasso.


„Scopul nostru este sa facem cele mai bune masini pe care le putem face pentru ca cineva sa le aprecieze si sa plateasca pretul,” a completat acesta.


Maserati isi examineaza din ce in ce mai mult dealerii pentru a se asigura ca mentin disciplina in ceea ce priveste preturile. „Nu vrem sa trimitem un mesaj gresit clientilor”, a comentat Grasso.


Pe masura ce tensiunile lantului de aprovizionare se reduc, in special in jurul semiconductorilor, care au afectat enorm productia de masini la nivel mondial, analistii se tem ca producatorii auto s-ar putea grabi sa reduca preturile pentru a proteja cota de piata side asemenea, pentru a tine pasul cu Tesla, care a introdus reduceri de pret pe mai multe piete.


Maserati a livrat 15.300 de vehicule in prima jumatate a anului sustinut de SUV-ul Grecale si Gran Turismo.


Sursa: topgear.com


In Italia, Grecale pleaca de la un pret de 81.000 de euro (89.375 dolari) inclusiv taxa de vanzare, in timp ce masina sport de varf MC20 Cielo are un pret de la 268.000 de euro.


Maserati Modena, unitate autonoma din cadrul Stellantis, a inregistrat un profit operational ajustat de 121 de milioane de euro in primul semestru, aproape dublat fata de aceeasi perioada a anului 2022. Marja profitului operational ajustat a crescut la 9,2% de la 6,6%.


CFO Stellantis, Natalie Knight, a declarat la inceputul acestei saptamani ca Maserati este pe cale sa ofere o marja „sustenabila” de 15% anul viitor. Pe termen lung, producatorul de automobile tinteste o marja de 20%.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a exclus orice IPO sau plan de spin-off pentru brand.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA