Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Prima masina electrica Lamborghini va putea fi condusa zilnic

Lamborghini si-a prezentat in avans prima sa masina complet electrica cu conceptul Lanzador.



Sursa: topgear.com


Conceptul Lanzador combina performanta unei supermasini cu versatilitatea unei masini care poate fi condusa zilnic.


Versiunea de productie a modelului 2+2 Grand Tourer urmeaza sa fie lansata in 2028 ca al patrulea model Lamborghini, alaturandu-se crossover-ului Urus, coupe-ului hybrid plug-in Revuelto si coupe Huracan.


„Pentru noi, cel de-al patrulea model este extensia absolut logica a portofoliului existent, ​​legatura perfecta intre Urus si masinile noastre super sport”, a declarat directorul general al Lamborghini, Stephan Winkelmann, intr-un comunicat .


„Acesta este un Lamborghini complet electric de care clientii se pot bucura in fiecare zi”, a adaugat Rouven Mohr, directorul tehnic al Lamborghini. Conceptul Lanzador a fost dezvaluit in timpul Saptamanii Auto Monterey din California.


Are un motor electric de mare putere pe fiecare punte, oferind o tractiune integrala permanenta si o putere de varf de peste un megawatt. Energia este furnizata de o baterie performanta de noua generatie, care asigura si o autonomie mare, a spus Lamborghini, fara a oferi detalii.


Lanzador are caracteristici practice pentru utilizarea de zi cu zi, inclusiv un portbagaj sub capota frontala in panta abrupta. Scaunele din spate reglabile si portbagajul variabil din spate sporesc, de asemenea, capacitatea de incarcare.


Lanzador prezinta in avans tehnologiile viitoare, inclusiv noul sistem de control al dinamicii de conducere Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) al marcii, care integreaza semnificativ mai multi senzori  pentru a crea un comportament de condus si mai fin si mai precis.


Aerodinamica sa activa adapteaza masina la diferite situatii de condus, ceea ce poate creste autonomia pe incarcare a bateriei, imbunatatind si performanta. Forta de apasare precisa pentru viteze mai mari in viraje si cea mai mica rezistenta posibila a aerului la viteza maxima pot fi ajustate variabil.


Sursa: motortrend.com


Lamborghini a vandut un record de 5.341 de vehicule la nivel global in prima jumatate a anului, cu 251 mai multe decat in ​​aceeasi perioada a anului trecut. Urus a fost cel mai bine vandut model cu 3.241 de unitati vandute, urmat de Huracan.


Productia Lanzador va fi construita in fabrica Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, Italia, unde marca detinuta de Volkswagen Group investeste 1,9 miliarde de euro pana in 2027 in trecerea la masini hibride si electrice.


Gama va deveni complet hibrida anul viitor, cu o noua generatie Urus si o noua masina sport care va inlocui Huracan.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA