Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault-Geely JV ar putea dezvolta propriile motoare

Cele doua companii analizeaza crearea unei noi companii, care ar putea construi 5 milioane de motoare pe an pentru marci precum Dacia, Renault, Nissan si Volvo.



Sursa: zgh.com


Asociatia comuna dintre Grupul Renault si Geely pentru a dezvolta si produce motoare cu ardere interna ar putea dezvolta propriile motoare comune inca din 2026, au declarat directori la Salonul auto IAA Mobility.


In acest moment, acordul este in curs de revizuire de catre autoritatile de concurenta, a declarat Ingo Scholten, vicepresedinte si director tehnic Geely Research. Acest proces este de asteptat sa fie finalizat pana la sfarsitul anului.


Noua companie, cu un un nume care inca nu a fost anuntat, va intra in existenta odata ce va fi acordata aprobarea.


Geely produce motoare cu ardere pentru marci precum Volvo, Proton si Lynk & CO din 2022 printr-o subsidiara numita Aurobay, care are sediul in Goteborg, Suedia. A fost unul dintre primii producatori de automobile care a renuntat la activitatile motoarelor cu ardere in timp ce navigheaza in tranzitia catre electrificari.


Producatorii de automobile au analizat cum sa-si gestioneze afacerile cu ardere interna pe masura ce vehiculele electrice castiga cota de piata. Vehiculele electrice au mai putine piese in miscare si necesita mai putini lucratori pentru a le construi, starnind ingrijorari cu privire la disponibilizarile in masa in urmatoarele decenii.


Saudi Aramco evalueaza o potentiala investitie strategica in noua companie Renault-Geely, ca parte interesata minoritara. Investitia Aramco ar sprijini cercetarea in domeniul e-combustibililor si tehnologiilor cu hidrogen care ar putea fi utilizate in motoarele cu ardere interna. Ambii combustibili au fost propusi ca inlocuitori cu emisii scazute sau zero de carbon pentru combustibilii fosili, iar e-combustibilii li s-a acordat o derogare de la termenul limita din 2035 al UE pentru producatorii de automobile sa vanda numai masini cu emisii zero.


Sursa: edition.cnn.com


Partea Renault a joint-venture-ului, numita Horse, a inceput operatiunile la 1 iulie. Are aproximativ 9.000 de angajati, opt fabrici si trei centre de cercetare si dezvoltare si are sediul la Madrid. Produce motoare pentru Renault, Dacia si Nissan.


Directorii de la Aurobay si Renault si-au exprimat optimismul cu privire la viitorul joint-venture-ului, spunand ca 50% din masinile vandute la nivel mondial in 2040 vor avea in continuare motoare cu ardere interna, precum si marea majoritate a vehiculelor existente.


Cand noua companie va incepe operatiunile, partile Renault si Geely vor continua sa-si construiasca propriile motoare in propriile fabrici timp de cativa ani, a spus Scholten. Motoarele noi, comune, ar trebui sa apara in 2026 sau 2027, a spus el, sporind eficienta si economisind bani pe costuri de dezvoltare, piese si productie.


Geely si Renault au spus ca JV va avea o capacitate anuala de productie de peste cinci milioane de motoare si transmisii cu combustie interna, hibride si hibride plug-in.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA