Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Skoda va opri productia la fabrica din Cehia din lipsa de piese

Skoda va opri productia la uzina Kvasiny din estul Cehiei pentru cel putin o saptamana incepand cu 11 septembrie si ar putea limita productia la fabrica sa principala din Mlada Boleslav din cauza lipsei de piese.



Sursa: focus2move.com


Producatorul auto a spus ca motivul penuriei a fost inundarea unui furnizor de piese pentru motoare cu combustie din Slovenia, care a afectat intregul grup Volkswagen.


„Din cauza unei intreruperi in furnizarea de componente in lantul de aprovizionare al Grupului Volkswagen, Skoda Auto se va confrunta, de asemenea, cu lipsuri in perioada urmatoare”, a spus Skoda intr-un comunicat care confirma oprirea la Kvasiny, in estul tarii, dupa cum a raportat media din Cehia.


„In acest moment, nu putem exclude vreo modificare a volumelor de productie la uzina Mlada Boleslav, unde productia se desfasoara in prezent fara modificari. Echipele noastre lucreaza cu sarguinta pentru a minimiza orice impact potential si pentru a livra cat mai multe masini posibil clientilor nostri”, a adaugat acesta.


Motivul fiind inundatiile la furnizorul sloven de piese pentru motoare cu ardere ce a dus la crearea unui dezastru ce a afectat intregul grup VW, dupa cum se spune.


Inundatiile au oprit productia la KLS Ljubno, un producator sloven de inele dintate care furnizeaza peste 80% din piata auto din Europa. KLS Ljubno spera sa reinceapa productia in octombrie.


Inundatiile au cauzat probleme mai mari pentru VW, deoarece producatorul auto a fost fortat sa reduca orele de lucru pentru angajatii din uzina sa din Wolfsburg, care construieste Golf si Tiguan. Masurile de munca cu norma redusa vor fi in vigoare in perioada 11-29 septembrie, a spus VW.


Sursa: bestsellingcarsblog.com


De asemenea, producatorul auto reduce productia la fabrica sa de vehicule comerciale din Hanovra. In plus, vor exista anulari izolate ale schimburilor la fabrica VW din Emden, Germania.


De asemenea, VW intrerupe productia la fabrica sa din Portugalia intre 11 septembrie si 12 noiembrie. Fabrica construieste crossover-ul mic T-Roc.


Industria auto, coloana vertebrala a productiei cehe, a depasit alte sectoare, care au fost in mare parte stagnate sau slabite in acest an.


Fabrica Toyota din Cehia a avut o intrerupere din 22 august, care va dura cel putin pana pe 15 septembrie, din cauza unui incendiu la un furnizor ceh, a informat joi CTK.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA