Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus GS I ( 1993 – 1997 )

Lexus GS I sau Lexus Grand Sedan sau Toyota Aristo. E foarte putin ca oamenii sa fie interesati de asa ceva, dar s-ar putea sa-ti cada moaca cand kkt se invarte placa.



Dupa succesul neasteptat pe care l-a avut Lexus LS in 1989, inginerii de la Toyota s-au gandit ca sa lanseze a doua generatie de LS in 1994 dar si un rival pentru o clasa mai jos si anume un rival pentru Seria 5 si E Class, pentru ca A6 nu exista pe atunci, pentru ca aveau deja Lexus ES pentru clasa compacta gen Seria 3 si 190E si Audi 80. Si asa a aparut Lexus GS I. Doar ca tura aceasta nu au mai pus bani deoparte pentru o platforma speciala si exclusiva cum a fost in cazul lui LS si au apelat la platforma legendarului Toyota Crown, un nume care nu inseamna mai nimic la noi dar care a facut furori in Japonia si in SUA.


Reteta era compusa din toate ingredientele corecte. Avea suspensie intedependenta si plina de boni atat pe fata cat si pe spate, avea motoare e-germane cu figuri orizontale si opturi paranormale. Era construita ca sa dainuie mai mult decat melodia anului si mileniului Carolina. Avea un pret sub medie si nu mai aveai motive reale ca sa cumperi un Seria 5. Si totusi a fost un esec mai mare si decat Pimp my bedroom. Urca-te pe mine, freaca-te mai bine, cu motoare verticale d-alea supranaturale, ia mai stai unpic…


De ce a fost un esec?



  • Pentru ca pretul initial era mai bun decat reclamele Altex din anii 2000, pe care nu le mai poti difuza in ziua de azi, doar ca yen-ul incepuse sa prinda valoare si pretul a crescut atat de mult incat iti puteai lua un Seria 7 de banii aia. Apoi Lexus GS I a luat din plin efectele deceniului pierdut din istoria Japoniei si vanzarile au fost slabe. Super slabe. Ana Maria Barnoschi slabe.

  • Al doilea motiv a fost ca lumea nu era atat de interesata de o berlina de lux de clasa medie. Suntem in 1994 si suntem in mijlocul nebuniei. Subaru Impreza WRX abia se lanseaza impreuna cu primul Mitsubishi Lancer Evolution. Nissan Skyline GT-R R33 si, chiar din curtea Toyota, legendarul Toyota Supra cu care majoritatea cititorilor de pe aici au crescut prin NFS. Cred ca ai prins ideea, chiar daca cea mai importanta si mai buna masina lansata in 1994 a fost Range Rover P38.


Lexus GS I rear side aproapemasini


Motoare Lexus GS I


Benzina



  • 3.0 l-6 2JZ-GE de 227 cai – Dap, acel legendar 2JZ de la Toyota. Pompa de apa, consumul de ulei si pompa de inalta presiune. Cam astea ar fi problemele, dar se intampla suficient de rar incat sa nu iti ridice tensiunea pana la paradis.

  • 3.0 l-6 Twin-Turbo 2JZ-GTE de 275 cai – Da, e acel 2JZ de la Toyota dar cu doua (sau doo??) turbine legate. Da, e acel motor de pe Supra. Da, pe Supra motorul era vandut cu 330 de cai stock si undeva pe la 750 daca te apucai sa il migalesti. Practic, Lexus GS300 e o Toyota Supra cu 4 locuri, cutie automata si scaune cu masaj. Ca si probleme, turbinele au tendinta de a ceda la fel cum face Nikita dragoste – rar da’ bine.

  • 4.0 V8 1UZ-FE de 250 cai – Vazand ca Lexus GS I se vinde ca painea calda sau casetele cu Robert Calota, slovacii de la Toyota s-au gandit sa ofere si legendarul 4.0 V8 1UZ-FE de pe Lexus LS si Toyota Land Cruiser. Un motor aproape indestructibil si singura problema reala e varsta in sensul ca nu are nici un punct slab specific dar orice poate fi slabit la varsta asta.


 


Lexus GS I interior aproapemasini


Probleme Generale Lexus GS I



  • Lexus GS I a venit impachetat cu tehnologie si asta inseamna ca la varsta lui va avea si complementarele probleme electrice.

  • Mult noroc ca sa gasesti piese si mecanici. De fapt asta e cea mai mare problema a lui Lexus GS I, pentru ca a fost o masina rara. De o parte aveai Toyota Aristo care era 90% Lexus GS la 70% din pret si de cealalta parte aveai Toyota Supra.


 


Lexus GS I front aproapemasini

Lexus GS I front aproapemasini


Verdict Lexus GS I


Unul din cele mai scurte articole de pe fosa asta septica online si asta pentru ca lista de probleme e scurta pentru ca asta cam este piesa de rezistenta la Lexus. SI sincer am mari dubii ca acest articol si aceasta masina va prinde la public asa cum mi-am prins degetele in pian, dar fara Lexus GS I nu aveam Lexus GS II, una din masinile mele preferate.


 


Ce motoare recomand? Realistic vorbind motorul 2JZ-GE de 227 cai e tot motorul de care ai nevoie, pentru ca urmatoarele motorizari deja sunt prea rare si prea scumpe.


Scrie un raspuns
  • Zero

    2023-10-06 22:45:08

    Imi place ca ai trecut la masini care chiar conteaza pentru marea masa de investitori in 2nd, 3rd si 18th hand. Ma intreb daca am vazut-o vreodata live… Si la motoarele incepand cu 3000, ma mir ca nu-s pline strazile de ele. Dar culmea, tocmai asta face articolul mai imteresant.

  • Zero

    2023-10-06 22:45:08

    Imi place ca ai trecut la masini care chiar conteaza pentru marea masa de investitori in 2nd, 3rd si 18th hand. Ma intreb daca am vazut-o vreodata live… Si la motoarele incepand cu 3000, ma mir ca nu-s pline strazile de ele. Dar culmea, tocmai asta face articolul mai imteresant.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA