Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus GS III ( 2005 – 2011 )

Lexus GS III chiar vine cu un nou concept, o noua frizura, by Adi Chirila. Lexus GS III, una din masinile mele preferate. Lexus GS III, una din masinile cu aura anti-saracie.



Sigur, Lexus GS III avea un aspect conservator inca de la lansarea in 2005 si daca il puneai langa un Seria 5 E60 sau un E Class W211 sau un Audi A6 C6, sansele era ca sa mergi cu una din masinile germane traditionale. Asta daca nu aveai bani si nu erai inca totalmente convins de puterea Loganului.


Si asta o spun si cifrele, pentru ca in Anglea de exemplu s-au vandut putin peste 200 de masini si asta o face mai rara decat momentele mele de luciditate. Si asta pentru ca a durat ceva timp pana au realizat ca sa vii in Europa doar cu motoare pe benzina de minim 3 litri si sa vii doar cu cutii automate si doar cu preturi anti-sarakie nu este o ideea foarte profitabila. Nu de alta, dar Europa pe atunci s-a umplut de berline premium de clasa medie dar cu motoare de 2 litri diesel si cutii manuale, pentru ca multi oameni vor sa para mai bogati decat sunt. Daca vrei un Seria 5 dar nu ai bani de Seria 5, atunci iti iei un 520d manual. La fel si cu Audi A6 2.0 TDI care era un Passat mai pompos, mai stricacios, mai gurmand si mai lent. Dar scria pe el Audi si pentru multi oameni asta e tot ce conteaza in viata.


Lexus GS III side rear aproapemasini


Asta pana in 2007 cand Lexus anunta si lanseaza, in direct si in reluare, recomandati de voce si de talent, prima berlina premium cu tractiune spate si tren de rulare hibrid – Lexus GS450h. Si a fost un succes demn de succesul lui Mircea Radu la femei si la scarpinat.  Si pentru oamenii care au cumparat un Lexus GS450h, masina a venit dintr-un univers transvers la un pol divers industriei dar nu opus pentru ca nu ar fi avut nimic de spus. La fel ca si in cazul lui Outlander PHEV, primul SUV hibrid, Lexus GS450h iti ofera o masina cu 340 cai putere, toate dotarile posibile la care nici Bianca Dragusanu nu ar fi visat in 2005, aveai un consum mic in oras si o reducere de impozit de plateai cam la fel ca si cum ai avea un Polo. Mai ramaneai doar cu asigurarea pe care o plateai intreaga, dar atunci cand iti permiti un asemenea vapor, asigurarea nu mai are relevanta.


La fel cum nu au relevanta nici costurile de intretinere, pentru ca Lexus GS III e una din ultimele masini moderne construite cu materiale furate de la barajul Vidraru. Daca deschizi capota oricum o deschizi degeaba pentru ca totul este acoperit, pentru ca nu se va ridica prea des capacul, ca la sicriu in esenta.


 


Lexus GS III front small aproapemasini


Motoare Lexus GS III


Benzina



  • 3.0 V6 3GR-FSE de 245 si 250 cai – Deschidem lista cu un nou aparut motor V6 care vine si cu injectie directa pentru ca motoare noi la vremuri noi. Iar asta se traduce prin mai multa putere dar si depuneri de carbon pe valve. Consumul de ulei in schimb e acelasi ca in familia Toyota.

  • 3.5 V6 2GR-FSE de 307 cai – Daca esti american, nu vei fi impresionat de motorul asta pentru ca e motorul de baza de pe Camry. Daca esti european, nu vei fi impresionat de impozit. Daca esti de oriunde, nu vei fi impresionat de apetitul pentru pompe de apa si nici de faptul ca cilindrul 5 are tendinta de a se supra-incalzi. Daca nu cumperi masina de noua, as evita motorul asta.

  • 4.3 V8 3UZ-FE de 300 cai – Legendarul 3UZ-FE care a debutat pe generatia anterioara isi continua existenta si aici, fara probleme specifice. Si pe termen nu neaparat lung, e mai ieftin decat hibridul.

  • 4.6 V8 1UR-FSE de 347 cai – Din pacate scotienii de la Toyota au zis ca daca ofera motorizarea asta in versiune hibrida, nu mai cumpara nimeni LS-ul si probabil ca au dreptate. Asa ca l-au lasat asa, non-hibrid, dar cu injectie directa deci atentie la depunerile de carbon. Dar ce vorbesc eu aci, in momentul in care iti permiti un Lexus GS460, cel mai probabil citesti aceasta calamitate literara de undeva din Abu Dhabi, piata principala de desfacere pentru GS460.


Hibrid


3.5 V6 2GR-FXE de 340 cai – Vedeta de pe Lexus GS III si motivul principal pentru care Lexus si-a facut intrarea pe piata din Europa – motoare verticale cu opturi americane si figuri e-germane, dar cu un motor hibrid ca sa reducem impozitul cu pana la 95%. Si uite asa ai un motor de 3.3, 3.5 sau 4.6 benzina dar platesti impozit ca la Polo. Problema este ca a fost o idee geniala si fantastik bombastik elastik pentru primul cumparator, dar daca o cumperi SH va trebui sa te pregatesti metatarsian pentru ce urmeaza. Ai doua motoare electrice, cu doua baterii si o cutie CVT. Un sistem extrem de complex, pe care nu il va atinge nimeni in afara de reprezentanta. Plus ca bateriile te vor costa cateva mii de euro in momentul in care vor obosi. Deci fii treaz si verifica starea bateriilor si a sistemului hibrid inainte de a cumpara un Lexus GS450h.


 



Probleme Generale Lexus GS III



  • Jantele oxideaza si asta e o problema comuna prin grupul Toyota. Nu are rost sa mai zic jante de aliaj, pentru ca la un Lexus GS sa mentionezi faptul ca are jantele sunt din aliaj e la fel cum ar trebui sa mentionezi ca Loredana Groza are „interventii estetice”.

  • Franele pe spate si etrierii pe spate cedeaza prematur dar asta ar trebui sa fie deja stiut si sa te astepti la asa ceva, in special la versiunile cu tractiune spate.

  • Portbagajul microscopic, in special in cazul hibridului GS450h. Serios, acolo nu incap decat o valiza cu bani si o valiza cu haine de la Alexander McQueen, pentru ca orice alte haine sunt sub demnitatea ta.

  • Te-ai gandi ca o berlina „medie”, lunga de 4,8 metri, are hectare de spatiu la interior. Ceea ce este adevarat si valabil pentru locurile din fata, dar pentru locurile din spate se putea si mai bine si aici ma refer in special la plafonul curbat care taie din spatiu la cap.

  • Balamalele de la usi scartaie la fel cum scartaie orice persoana 30+ atunci cand se ridica din pat. Apropo, de ce „cobori din pat” si nu „te ridici din pat”?


 


Lexus GS III front aproapemasini


Verdict Lexus GS III


Da, e o masina conservatoare ca si aspect si tehnologie. Dar e una din ultimele masini mari de lux, care sunt construite pe principiul „zestre la nepoti”. Poate ca nu e la fel de sofisticata si tipatoare ca o masina germana din clasa ei, dar daca vrei lux si fiabilitatea, Lexus GS III e masina pentru tine. Si pentru ar fi, daca mi-as permite ceva mai luxos decat un Daihatsu Terios, care si ala e un fel de Toyota. Si cu siguranta mi-as permite daca nu mi-ar manca fetele banii, la bordeiul cel din vale. Dar lasa-le sa-i manance, ca le-a fost gurita dulce.


 


Ce motoare recomand? Daca te intereseaza costurile de mentenanta dar nu iti pasa de consum si de impozit, clar GS300 3.0 V6 de 250 de cai. Altfel, daca vrei „cu de toate”, Lexus GS450h 3.5 V6 hibrid de 340 de cai, dar pregateste-te de cheltuieli.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA