Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari va accepta cripto ca plata pentru masinile sale in SUA

Ferrari a inceput sa accepte plata in criptomoneda pentru masinile sale sport din SUA si va extinde schema in Europa in urma solicitarilor clientilor sai bogati, a declarat pentru Reuters Enrico Galliera, seful comercial si de marketing al producatorului auto.



Sursa: en.maaal.com


Marea majoritate a companiilor de tip blue-chip s-au ferit de cripto, deoarece volatilitatea bitcoin si a altor monede le face impracticabile pentru comert.


Reglementarile neregulate si consumul ridicat de energie au impiedicat, de asemenea, raspandirea criptomonedei ca mijloc de plata.


Printre acestea se numara Tesla, care in 2021 a inceput sa accepte plata in bitcoin, cea mai mare moneda cripto, inainte ca CEO-ul Elon Musk sa o opreasca din cauza preocuparilor de mediu.


Galliera, Chief Marketing and Commercial Officer al Ferrari, a declarat ca au facut eforturi pentru a-si reduce amprenta de carbon prin introducerea de noi software si o utilizare mai larga a surselor regenerabile.


„Tinta noastra de a atinge neutralitatea carbonului pana in 2030 de-a lungul intregului nostru lant valoric este absolut confirmata”, a spus el intr-un interviu.


Ferrari a spus ca decizia a venit ca raspuns la solicitarile pietei si ale dealerilor, deoarece multi dintre clientii sai au investit in cripto.


„Unii sunt tineri investitori care si-au construit averea in jurul criptomonedelor”, a spus el. „Altii sunt investitori mai traditionali, care doresc sa-si diversifice portofoliile”.


In timp ce unele criptomonede, cum ar fi cea de-a doua ca marime, eterul ETH=BTSP, si-au imbunatatit eficienta energetica, bitcoin BTC=BTSP atrage in continuare critici.


Ferrari a livrat peste 1.800 de masini in regiunea sa din America, care include SUA, in prima jumatate a acestui an.


Galliera nu a spus cate masini se astepta sa vanda prin cripto. El a spus ca portofoliul de comenzi al companiei a fost puternic si complet rezervat pana in 2025, dar compania a vrut sa testeze acest univers in expansiune.


„Acest lucru ne va ajuta sa ne conectam cu oameni care nu sunt neaparat clientii nostri, dar care si-ar putea permite un Ferrari”, a spus el.


Compania italiana, care a vandut 13.200 de masini in 2022, cu preturi incepand de la peste 200.000 de euro (211.000 de dolari) si pana la 2 milioane de euro, intentioneaza sa extinda schema criptografica in Europa pana in primul trimestru al anului viitor si apoi in alte regiuni in care cripto este acceptat legal.


Sursa: crypto.news


Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) sunt cele mai mari regiuni ale Ferrari, reprezentand 46% din totalul livrarilor de masini in prima jumatate a acestui an.


„Interesul este acelasi in SUA si Europa, nu vedem diferente uriase”, a spus Galliera.


Ferrari a apelat la unul dintre cei mai mari procesatori de plati in criptomonede, BitPay, pentru faza initiala din SUA si va permite tranzactii in bitcoin, ether si USDC, una dintre cele mai mari asa-numite stablecoins. Ferrari ar putea folosi alti procesatori de plati in diferite regiuni.


„Preturile nu se vor schimba, nici taxe, nici suprataxe daca platiti prin criptomonede”, a spus Galliera.


Bitpay va transforma imediat platile criptomonede in moneda traditionala in numele dealerilor Ferrari, astfel incat acestea sa fie protejate de fluctuatiile de pret.


„Acesta a fost unul dintre obiectivele noastre principale: sa evitam, atat dealerii nostri, cat si noi, sa gestionam in mod direct criptomonedele si sa fim protejati de fluctuatiile lor mari”, a spus Galliera.


In calitate de procesator de plati, BitPay se va asigura ca monedele virtuale provin din surse legitime si nu sunt derivate din activitati infractionale sau pentru a fi folosite pentru a spala veniturile din infractiuni sau pentru a evada taxele.


Seful de marketing si comercial al Ferrari a spus ca majoritatea dealerilor sai din SUA s-au inscris deja sau sunt pe cale sa fie de acord cu noua schema.


„Sunt increzator ca altii se vor alatura in curand”, a spus Galliera.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA