Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Grupul Renault se asteapta sa piarda stimulentele franceze pentru vehiculele electrice

Spring, construit in China de partenerul Grupului Renault, JMEV, a fost un succes pentru Dacia, cu aproximativ 42.000 de vanzari in acest an. Este cel mai putin costisitor vehicul electric din Europa, cu un pret de baza de aproximativ 21.000 de euro in Franta, dar care scade la mai putin de 16.000 de euro cu stimulente.



Sursa: dacia.ro


Jumatate din vanzarile Spring sunt in Franta, care are unele dintre cele mai generoase stimulente pentru vehicule electrice din Europa. Cumparatorii de vehicule electrice de 47.000 de euro sau mai putin primesc 5.000 de euro, plus exista stimulente pentru casare.


UE a deschis o investigatie cu privire la sprijinul guvernului chinez pentru productia de vehicule electrice, pe fondul temerilor ca piata europeana ar putea fi „inundata” cu masini mai ieftine din China.


Guvernul francez a luat masuri mai imediate , anuntand ca va lua in considerare amprenta totala de carbon a unei masini, o miscare care vizeaza China, unde o mare parte din energia sa provine din centralele pe carbune.


Cea mai mare parte a emisiilor unei fabrici, aproximativ 80%, rezulta din sursa de energie utilizata pentru alimentarea instalatiei.


Lista finala a vehiculelor electrice eligibile pentru subventii franceze va fi publicata pe 15 decembrie, dar Thierry Pieton, directorul financiar al Grupului Renault, si seful marcii Dacia, Denis Le Vot, au declarat saptamana trecuta ca se asteapta ca Spring sa-si piarda eligibilitatea.


Pieton a spus ca Dacia lucreaza la o noua versiune a Spring „cu o pozitie de cost imbunatatita”, care va fi lansata la sfarsitul primului trimestru.


Spring este derivat din minimasina Renault Kwid care a fost lansata pentru prima data in India in 2019. A fost vanduta pentru prima data in China ca vehicul complet electric si apoi omologat pentru Europa in 2021.


Sursa: ev-database.org


Ocupa locul al saptelea in general in segmentul de minimasini cu 41.618 vanzari pana in septembrie, conform cifrelor preliminare de la Dataforce. Este cel de-al 2-lea vehicul electric vandut in segment dupa Fiat New 500, care se afla pe locul cinci in general cu 46.305 vanzari. Spring a fost masina cu numarul 15 vandut in Franta in acea perioada, cu 21.103 vanzari, potrivit grupului comercial PFA.


Pe termen scurt, Pieton a spus ca vanzarile Spring au beneficiat de potentiala pierdere a stimulentelor, care ar adauga aproximativ 25% la costul masinii.


„Echipa lucreaza din greu in ceea ce priveste costurile pentru a compensa acest lucru”, a spus el.


Le Vot a spus ca se astepta ca noua versiune sa dea un impuls vanzarilor Spring, chiar si fara stimulente. El a adaugat ca vanzarile de primavara au crescut cu 40% in acest an. De asemenea, va fi lansat in Marea Britanie si Irlanda in versiuni cu volan pe dreapta in 2024.


Desi Spring este in prezent cel mai accesibil vehicul electric din Europa, acesta ar putea fi contestat de un nou model de la Citroen, Noul e-C3, care va incepe de la 23.300 de euro, dar este construit in Trnava, Slovacia, facandu-l probabil eligibil pentru subventii franceze. O versiune de sub 20.000 de euro a e-C3 va avea loc in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA