Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Hyundai inregistreaza o crestere solida in zona EV

Vanzarile de vehicule electrice ale Hyundai anul viitor ar putea fi usor mai mici decat se astepta anterior, dar daca se va intampla acest lucru, producatorul auto a spus ca ar putea creste productia de masini pe benzina.



Sursa: reuters.com


Hyundai Motor a declarat joi ca nu va amana planurile de a lansa noi vehicule electrice si a fost optimist cu privire la perspectivele de crestere continua in acest an, in contrast cu masurile recente ale rivalilor de a reduce productia de vehicule electrice.


Vanzarile de vehicule electrice sunt in crestere puternica, dar nu atat de mult cum au prognozat producatorii de automobile precum Mercedes-Benz, cererea fiind afectata de nivelurile ridicate ale dobanzilor.


„Nu intentionam sa reducem drastic productia de vehicule electrice sau gama noastra din cauza posibilelor obstacole pe termen scurt, deoarece credem ca vanzarile de vehicule electrice vor creste pe termen mai lung”, a declarat Seo Gang Hyun, vicepresedinte executiv al producatorului de automobile, intr-un briefing privind veniturile pentru analisti.


Hyundai Motor Group, care cuprinde marcile Hyundai, Kia si Genesis, a declarat in aprilie ca intentioneaza sa lanseze 31 de vehicule electrice pana in 2030. Aceasta include lansarea SUV-ului Ioniq 7 anul viitor.


Seo a spus ca vanzarile de vehicule electrice ale Hyundai de anul viitor ar putea fi putin mai mici decat se astepta anterior, dar producatorul auto a avut flexibilitatea de productie pentru a creste productia de masini cu motor pe benzina daca cererea se va schimba in acest fel si nu se astepta la un impact semnificativ asupra vanzarilor totale.


Mercedes-Benz a indicat ceva similar joi, cand directorul financiar Harald Wilhelm a spus ca, desi compania a ramas angajata fata de obiectivele sale de vehicule electrice, ar putea beneficia in continuare de portofoliul sau de motoare cu ardere daca marjele vehiculelor electrice raman mai mici decat se presupunea anterior.


Wilhelm a descris, de asemenea, piata de vehicule electrice drept un „spatiu destul de brutal”.


Sursa: koreaherald.com


Pentru cel de-al treilea trimestru, Hyundai a inregistrat un profit net de 3,2 trilioane de woni (2,4 miliarde de dolari), mai mult de dublu fata de rezultatul de anul trecut si depasind un LSEG SmartEstimate de 2,9 trilioane de woni, producatorul auto fiind ajutat de un curs de schimb favorabil.


Vanzarile au crescut si ele, crescand cu 8,7%, pana la 41 de trilioane de woni, la cererea solida pentru SUV-uri cu marja ridicata pe benzina. Vanzarile de vehicule electrice si hibrizi au crescut, de asemenea, cu o treime, pana la 169.000 de unitati.


Luna aceasta a avut loc o serie de anunturi defavorabile privind vehiculele electrice.


Tesla incetineste planurile pentru o fabrica din Mexic, in timp ce General Motors si Honda au anuntat miercuri ca pun capat unui plan de 5 miliarde de dolari pentru a dezvolta impreuna vehicule electrice cu costuri mai mici.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA