Aproape Masini

Acum avem si magazin online

JLR va construi Defender electric la uzina din Slovacia

JLR Jaguar Land Rover va produce o versiune complet electrica a Defenderului sau la fabrica sa din Slovacia.



Sursa: media.jaguarlandrover.com


Defenderul electric face parte din planurile JLR de a lansa noua modele complet electrice pana in 2030.


Detaliile despre planurile electrice ale JLR nu au fost inca concretizate, dar Nitra, Slovacia, va ramane „casa lui Defender”, a declarat un purtator de cuvant al companiei. Motorul cu ardere interna Defender este construit in Nitra.


Producatorul auto nu a furnizat un calendar specific pentru lansarea lui Defender electric. Modelele Range Rover ale producatorului auto sunt construite in Marea Britanie, unde vor fi fabricate si versiunile sale electrice.


Chiar daca Nitra a produs motorul cu ardere Defender si Discovery de la deschiderea fabricii in 2018, va fi o lovitura pentru ministrii din Marea Britanie, care spera ca cea mai mare companie de automobile din tara va construi mai multe vehicule electrice in Marea Britanie.


Industria auto britanica a suferit ani de declin, producand 775.000 de masini in 2022, cu 10% mai putine decat in ​​anul precedent, arata cifrele Societatii Constructorilor de Automobile.


Sursa: gtspirit.com


Printre clientii lui Defender se numara regretata Regina Elisabeta a II-a si vedete pop precum Paul McCartney. O renastere a popularitatii l-a facut cel mai bine vandut model al JLR in ultimii doi ani, generand venituri de 10 ori mai mari decat clasicul Defender in 2015, a declarat compania.


Modelul original a fost construit in 1948 si a fost numit Defender in 1990. Ultimul Defender clasic a iesit de pe linia de productie in ianuarie 2016.


JLR a declarat la inceputul acestui an ca va investi 15 miliarde de lire sterline (18 miliarde de dolari) in urmatorii cinci ani pentru a dezvolta vehicule electrice , iar un nou Jaguar complet electric va veni in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA