Relansarea gamei Land Rover Defender continua cu adaugarea modelului 130 cu opt locuri si ampatament extins.

Sursa: morenewsonline.com

Modelul 130 cu trei randuri este cu 34 cm mai lung decat Defender 110 si este conceput pentru a atrage familiile care iau cu ei o multime de echipamente de camping si alte echipamente in vacanta.

Scaunele sunt dispuse asa incat sunt doua in fata si apoi urmate de doua randuri de cate trei scaune fiecare. Randul din mijloc gliseaza inainte si se inclina pentru a permite accesul usor la al treilea rand. Scaunele din al doilea si al treilea rand sunt usor ridicate pentru a imbunatati vizibilitatea pasagerilor.

Sunt disponibile doua motoare turbo Ingenium de 3,0 litri cu sase cilindri in linie, standardul P300 cu 296 CP si P400 cu 395 CP. Ambele vin cu un sistem mild-hybrid si sunt legate la transmisiile automate ZF cu opt trepte. Tractiunea integrala este de asemenea standard.

Generatiile anterioare ale celor mai mari Defender au fost folosite pentru off-roade intens. Modelul 130 este echipat pentru acest tip de condus. Vine standard cu un sistem de suspensie pneumatica controlat electronic, care este capabil de a face conducerea pe teren accidentat mai sigura. Defender 130 poate fi condus si in apa la 35,4 inci adancime.

Sursa: motortrend.com

Modelul 130 primeste cateva modificari cosmetice si interioare minore fata de versiunile 90 si 110. Decoratia cu furnir din lemn este optionala, iar ecranul tactil creste la 10,25 inchi.

„Noul Defender 130 aduce o noua dimensiune a capacitatii familiei noastre de vehicule cele mai durabile si robuste”, a declarat Nick Collins, directorul de programe pentru vehicule Jaguar Land Rover, intr-un comunicat. „Interiorul sau spatios intampina si transporta pana la opt persoane intr-un confort suprem, permitand familiilor oportunitati de aventura sofisticate de neegalat.”

130 s-ar putea sa nu fie ultima varianta noua. Se spune ca oficialii Land Rover studiaza returnarea modelelor pick-up si decapotabile in gama.

Land Rover Defender 130 va incepe de la 73.895 de lire sterline  pe piata sa de origine din Marea Britanie. Pretul incepe de la 69.350 USD in SUA, inclusiv transportul.