Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cum intentioneaza Renault sa-si sporeasca amprenta globala

Efortul de 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) al Renault pentru a-si impulsiona afacerile in afara Europei are o diferenta cruciala fata de trecut: de data aceasta, producatorul francez nu are partenerul sau japonez de lunga durata Nissan.



Sursa: renault.ro


Aceasta inseamna ca Renault a trebuit sa-si regandeasca vanzarile si productia globala pentru a face mai mult pe cont propriu si cu noul sau partener pentru motoarele cu ardere, Geely.


Planul Renault pentru pietele sale globale, cum ar fi America Latina, India, Africa de Nord si Asia include lansarea a 5 modele noi pe platforma modulara Renault (RMP) dezvoltata pe baza masinilor mici Renault Clio si Dacia Sandero vandute in Europa. Masinile vor fi construite in Brazilia, Maroc, Turcia si Coreea de Sud.


Renault si Geely infiinteaza o societate in comun pentru a dezvolta motoare pe benzina si tehnologie hibrida.


Primul model nou RMP care va fi lansat va fi SUV- ul Kardian care va fi produs in fabrica Renault din Curitiba, Brazilia. Va intra in vanzare in Brazilia la inceputul anului viitor si va fi exportat pe alte piete din America de Sud.


Intr-o a doua faza, Kardian va fi construit si in Maroc, tot pentru export, desi Renault nu are in prezent niciun plan sa vanda SUV-ul in Europa, a declarat Fabrice Cambolive, CEO al marcii Renault.


Renault a prezentat un al doilea model bazat pe RMP cu conceptul de pickup Niagara alimentat de o noua tehnologie hybrid E Tech 4WD.


Doua modele noi sustinute de platforma CMA a Geely vor fi construite la uzina Renault din Busan, Coreea de Sud. Modelele vor fi exportate pe pietele in principal din Asia si Orientul Mijlociu. Vehiculele pot fi, de asemenea, exportate in Europa din Coreea, a spus Cambolive.


Producatorul isi numeste noua strategie globala „International Game Plan 2027”. Principalele obiective ale planului includ reducerea dependentei producatorului auto de Europa, care reprezinta in prezent aproape 70% din vanzarile de vehicule sale si reducerea costurilor printr-o mai buna utilizare a sinergiilor.


Sub fostul CEO Carlos Ghosn, al carui mandat de conducere s-a incheiat dupa arestarea sa din 2018 in Japonia, sub acuzatia de nereguli financiare, aproape 50% din vanzarile Grupului Renault au fost in afara Europei. Actualul CEO, Luca de Meo, a spus ca multe dintre acele vanzari din „restul lumii” au fost neprofitabile.


RMP este cheia pentru un control mai bun al costurilor si sinergii datorita flexibilitatii sale, a spus Cambolive.


Platforma poate sustine vehicule cu lungimi de la 4 la 5 metri si ampatament cu patru optiuni diferite de la 2,6 metri la 3 metri. Unitatea frontala va fi aceeasi pentru toate vehiculele, in timp ce partea centrala a caroseriei are patru versiuni, iar cea din spate are trei.


Platforma poate gazdui diverse sisteme de propulsie: benzina, flex fuel (un amestec de benzina si etanol folosit in Brazilia), GPL, hibrizi mild si full.


Renault urmareste, de asemenea, sa convinga furnizorii sa investeasca in productia de piese pentru masinile bazate pe RMP in Brazilia si Maroc, pentru a reduce si mai mult costurile.


Sursa: renaultgroup.com


Un element cheie al Planului de joc international este dublarea veniturilor pe unitate pana in 2027 fata de nivelul din 2019.


Renault isi propune, de asemenea, sa profite de cresterea gradului de constientizare a mediului pe pietele sale globale pentru a creste vanzarile de masini electrificate. Pana in 2027, vehiculele electrice si hibrizii ar trebui sa reprezinte o treime din vanzarile in afara Europei.


Planul strategic global are ca scop reducerea dependentei de vanzarile pe piata sa de origine din Europa.


Ambitiile globale ale Renault au suferit o serie de lovituri in ultimii trei ani.


Invazia Ucrainei de catre Rusia la inceputul anului 2022 si sanctiunile occidentale ulterioare au fortat-o sa renunte la proprietatea liderului pietei ruse AvtoVAZ.


Alianta de zeci de ani a Renault cu Nissan a fost redusa in acest an. Pana la sfarsitul anului, organizatia comuna de achizitii a producatorilor auto va inceta sa functioneze si va fi inlocuita de o cooperare bazata pe proiecte. Proiectele comune actuale includ productia de vehicule Renault si Nissan in fabrica Renault din Chennai, India si asamblarea pickup-urilor Nissan in fabrica Renault din Argentina.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA