Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Investitiile in vehiculele electrice vor ramane puternice in Europa

Investitiile in vehicule electrice in Europa vor ramane in mare parte neafectate de scaderea cererii de vehicule electrice, spre deosebire de SUA, potrivit departamentului de cercetare al agentiei de rating Fitch.



Sursa: ev-database.org


Producatorii de automobile si analistii, precum Fitch si UBS, au prognozat o crestere mai slaba a vanzarii de vehicule electrice pe termen scurt pentru Europa.


Incetinirea este determinata de ratele ridicate ale dobanzilor, scaderea comenzilor de masini noi din cauza normalizarii lantului de aprovizionare si a cresterii economice lente, a declarat Anna-Marie Baisden, seful departamentului de automobile pentru filiala de cercetare BMI a Fitch.


Grupul Volkswagen a observat ca cererea de vehicule electrice din Europa s-a injumatatit la 150.000, a declarat directorul financiar Arno Antlitz. Numarul a fost „sub tintele noastre ambitioase”, a spus acesta.


Cresterea vehiculelor electrice in Europa va incetini la 15% in 2024 fata de cifrele din 2023, a spus UBS intr-o nota recenta adresata investitorilor. Aceasta este in scadere fata de cresterea cu 25% asteptata de UBS in acest an.


„BEV-urile au devenit greu de vandut pe pietele occidentale”, a spus analistul UBS Patrick Hummel in nota.


Incetinirea vehiculelor electrice din SUA a determinat General Motors sa revina asupra planului sau de crestere a vehiculelor electrice, in timp ce Ford a respins cheltuielile cu vehiculele electrice de 12 miliarde de dolari.


Cu toate acestea, Fitch nu se asteapta ca investitiile europene sa urmeze acelasi model. Ea a spus ca efortul Renault de a-si flota divizia Ampere EV arata ca producatorii de automobile europeni sunt inca optimisti in ceea ce priveste vehiculele electrice.


Investitiile in fabrici de baterii si alte investitii in vehiculele electrice din Europa au ramas in mare masura pe drumul cel bun, deoarece producatorii de automobile prognozeaza o crestere pe termen lung a sectorului, determinata partial de legislatie.


Sursa: dw.com


Uniunea Europeana a interzis efectiv masinile cu motor cu combustie dupa 2035, cerand ca toate masinile noi vandute dupa acea data sa aiba emisii zero, cu o lacuna care le permite celor alimentate cu combustibili electronici neutri in CO2.


In octombrie, UE a aprobat grantul Frantei de 659 de milioane de euro (716 de milioane de dolari) pentru a sprijini producatorul de baterii sustinut de Renault Verkor in cercetarea si dezvoltarea de noi procese de productie pentru bateriile litiu-ion pentru vehicule electrice. Verkor construieste o noua fabrica de baterii in Dunkirk, nordul Frantei.


Producatorii de automobile se asteapta la UE sa consolideze Green Deal pentru a concura mai bine cu pachetul de stimulente in unghi verde al guvernului SUA IRA, care a atras banii pentru investitii in vehicule electrice departe de Europa in ultimele luni.


Fitch este convinsa ca investitiile europene in vehiculele electrice vor ramane pe drumul cel bun.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA