Optiunile includ fabrici VW din Chattanooga, Tennessee si Puebla, Mexic, precum si o noua fabrica de asamblare din Carolina de Sud, planificata pentru filiala VW Scout.

Sursa: electrek.co

Grupul Volkswagen intentioneaza sa vanda SUA un vehicul electric care costa mai putin de 35.000 de dolari in 3-4 ani, in timp ce producatorul auto chinez Nio a spus ca inca „dezbate” o intrare in America de Nord in 2025, au spus directori seniori.

„Nu reducem planurile pentru vehiculele electrice de pe piata din SUA”, a declarat Reinhard Fischer, vicepresedinte senior si sef de strategie la VW Group of America.

„Lucrurile s-au schimbat” in ceea ce priveste geopolitica, lanturile globale de aprovizionare si alti factori care afecteaza decizia de a-si vinde masinile in SUA, a declarat Ganesh Iyer, CEO al Nio USA.

Vorbind la conferinta Reuters Events Automotive USA 2023 de la Detroit, Fischer a spus ca VW intentioneaza sa construiasca vehiculul electric sub 35.000 de dolari in SUA sau Mexic.

VW construieste deja crossover-ul compact electric ID4 in Chattanooga. O reproiectare completa va avea loc in 2026, moment in care marca este de asteptat sa introduca o versiune mai mica, mai robusta, care va avea un pret mai mic. Nu este clar daca aceasta versiune va purta o noua placa de identificare sau va fi o derivata sub numele ID4, a raportat Automotive News.

Sursa: insideevs.com

De asemenea, VW analizeaza localizarea ansamblului de baterii pentru vehiculele electrice sub 35.000 de dolari pentru a se califica pentru stimulente suplimentare in temeiul Legii de reducere a inflatiei din SUA, a spus Fischer.

Producatorul german de automobile a anuntat anterior planuri de a construi celule de baterie in Canada pentru actualele si viitoarele sale vehicule electrice construite in America de Nord.

La aceeasi conferinta, Iyer a spus ca Nio trebuie sa construiasca infrastructura inainte de a aduce vehicule electrice in America de Nord dar compania are in vedere si „orice fel de parteneriate”.