Volkswagen a inceput productia SUV-ului complet electric ID4 la fabrica sa din Emden, Germania.

Sursa: electrive.com

VW a inceput productia ID4 in Emden, dupa ce fabrica germana a primit o investitie majora. Producatorul auto a investit 1,07 miliarde de dolari pentru a transforma fabrica pentru a putea fi produse masini electrice si va construi 4.000 de vehicule ID4 pe saptamana, odata ce faza de pornire si vacanta de vara se vor termina, a spus VW intr-un comunicat.

Capacitatea maxima de productie a fabricii pana la sfarsitul anului 2022 va fi de 800 de unitati pe zi lucratoare, in functie de situatia aprovizionarii, dupa spusele VW.

Fabrica construieste in prezent masini cu motor cu combustie de dimensiuni medii Passat si Arteon. Productia acestor modele va continua pana cand Passat va fi inlocuit cu o noua generatie in 2024, care va fi produsa de Skoda alaturi de Superb in uzina Skoda din Kvasiny, Republica Ceha.

Arteon va fi inlocuit cu berlina completa electrica Aero B, in stil coupe, care va intra in productie la Emden anul viitor.

Sursa: motor1.com

Ca parte a reviziei fabricii, VW a adaugat sase hale de productie si cinci poduri transportoare, precum si cladiri logistice cu o suprafata de aproximativ 125.000 de metri patrati.

ID4 este cea mai bine vanduta masina electrica a marcii VW, cu 163.000 vehicule vandute de la lansarea sa la inceputul anului 2021 si peste 30.000 livrate in primul trimestru.

VW isi doreste extinderea productia de vehicule electrice in intreaga lume.

Emden se alatura fabricilor VW din Zwickau si Hanovra din Germania si fabricilor sale chineze din Anting si Foshan ca locatii de productie de vehicule electrice. Productia ID4 pentru piata americana va incepe in fabrica VW din Chattanooga in toamna.

Anul viitor, Wolfsburg va fi adaugat ca loc de productie pentru hatcback-ul electric compact ID3, iar compania construieste, de asemenea, o noua fabrica in Wolfsburg pentru flagship-ul electric Trinity.