Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Northvolt dezvolta o celula de baterie fara cobalt

Northvolt spune ca celula cu ioni de sodiu este facuta fara litiu, nichel, cobalt sau grafit si va fi urmatorul pas in industria vehiculelor electrice.



Sursa: theguardian.com


Producatorul suedez de baterii Northvolt a dezvoltat primul sau produs cu ioni de sodiu, o tehnologie care ar putea reduce dependenta de materiile prime rare si ar putea pune bazele urmatoarei generatii de baterii pentru masini electrice a companiei.


Celula are o densitate de energie „cea mai buna din clasa” de peste 160 de wati/ora pe kilogram si a fost fabricata fara litiu, nichel, cobalt sau grafit, a declarat compania.


In timp ce primele celule cu ioni de sodiu sunt concepute in primul rand pentru stocarea energiei, generatiile viitoare pot fi capabile sa furnizeze o densitate de energie mai mare pentru mobilitatea electrica.


„Tehnologia noastra cu ioni de sodiu ofera performanta necesara pentru a permite stocarea energiei cu o durata mai lunga decat chimicalele alternative ale bateriilor, la un cost mai mic”, a spus CEO-ul Peter Carlsson intr-un comunicat.


Producatorii de baterii se intrec pentru a comercializa noi tehnologii, inclusiv anozi de ultima generatie, baterii cu stare solida si baterii cu ioni de sodiu, pentru a alimenta vehiculele electrice mai ieftin si mai eficient.


Filiala producatorului chinez de vehicule electrice BYD a anuntat in weekend un joint venture pentru a construi impreuna o instalatie de baterii cu ioni de sodiu in orasul Xuzhou, din estul Chinei.


Sursa: bnnbloomberg.ca


Noul produs Northvolt, care se bazeaza pe un anod dur de carbon si un catod alb prusac cu continut ridicat de sodiu, este mai rentabil si mai durabil decat bateriile conventionale fabricate cu nichel, mangan, cobalt sau fosfat de fier, potrivit companiei.


Si cu o siguranta mai buna la temperaturi ridicate, Northvolt il considera deosebit de performant pentru stocarea energiei pe piete precum India, Orientul Mijlociu si Africa.


Compania, singurul producator important de baterii din Europa, extinde productia de baterii pentru vehicule electrice in Suedia si intentioneaza sa construiasca fabrici in Germania si Canada.


Pana acum, a strans peste 9 miliarde de dolari in capitaluri proprii si datorii, sustinute de peste 55 de miliarde de dolari din comenzi de la clientii auto, inclusiv BMW, Volvo, Polestar si Volkswagen Group.


Northvolt a spus ca intentioneaza sa devina public in cele din urma.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA