Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Tarifele UE pentru vehiculele electrice chinezesti ar putea dauna Germaniei

Ancheta UE cu privire la presupusele subventii ar putea duce la taxe vamale la masinile construite in China.



Sursa: electrek.co


Germania ar putea avea de suferit daca Uniunea Europeana va pune taxe suplimentare de import pe vehiculele electrice fabricate in China, cu orice miscare protectionista riscand represalii, potrivit ministrului transporturilor din tara.


„Economia Germaniei depinde de pietele deschise”, a spus Volker Wissing intr-un interviu pentru Bloomberg Television. „Ar trebui sa garantam conditii echitabile, dar sa nu lucram cu subventii sau taxe.”


Comisia Europeana a anuntat luna trecuta o ancheta cu privire la presupusele subventii pe care guvernul chinez le-a acordat Tesla, BYD si altor producatori auto locali pentru a produce si exporta masini electrice cu baterii.


Investigatia, care implica, de asemenea, BMW si alti producatori de automobile occidentali care livreaza in UE vehicule electrice produse din China, este de asteptat sa dureze aproximativ un an si ar putea determina Bruxelles-ul sa impuna taxe suplimentare de import.


CEO-ul Mercedes, Ola Kallenius, a carui Clasa S este cel mai bine vandut vehicul de lux din China, a respins luna trecuta masurile de protectie, declarand ca pietele deschise sunt cheia unei concurente sanatoase.


China a sprijinit producatorii locali de vehicule electrice cu subventii pentru vanzarea si productia de vehicule, precum si accesul la terenuri si imprumuturi ieftine.


Preocuparile cu privire la impactul vehiculelor electrice accesibile, mai orientate spre tehnologie, care inunda piata europeana au crescut in ultimele luni, ceea ce i-ar afecta in special producatorilor de automobile de pe piata de masa precum Volkswagen, Stellantis si Renault.


Sursa: nytimes.com


Wissing, care conduce ministerul transporturilor din 2021, a mai spus ca sprijina introducerea asa-numitilor combustibili sintetici pentru o gama larga de industrii.


La inceputul acestui an, lobby-ul Germaniei de a include e-carburantii in regulamentul UE pentru a interzice efectiv noile vanzari de masini cu motor cu combustie pana in 2035 aproape a deviat legislatia.


Avand putin combustibil disponibil, Wissing a respins ideea ca industria aviatiei si a transporturilor maritime ar trebui sa aiba acces prioritar, chiar daca nu au acces la tehnologia bateriilor, spunand ca distributia „poate fi lasata pe piata”.


Concurenta pentru carburanti neutri din punct de vedere climatic va impiedica obiectivul ambitios al industriei aviatiei de a deveni neutru in carbon pana in 2050.


Airbus SE lucreaza la o aeronava alimentata cu hidrogen pe care doreste sa o introduca pana la jumatatea deceniului urmator.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA