Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia apeleaza la SUV-uri pentru a creste vanzarile

Trecerea la modele mai mari precum Bigster si Jogger va contribui la mentinerea marjelor de profit ale Daciei.



Sursa: wall-street.ro


Prin dublarea ofertei SUV-urilor la doua modele pana in 2025, Dacia isi va creste acoperirea pietei la 80% in Europa, au spus directorii companiei, oferind in acelasi timp o cale catre marje mai mari.


Dacia va lansa SUV-ul mic Duster de a treia generatie pana in al doilea trimestru al anului 2024. Acesta va fi urmat un an mai tarziu de noul Bigster, un SUV pe care CEO-ul marcii Denis Le Vot l-a descris ca fiind „intre un model compact si mijlociu” la 4,6 metri. Noul Duster va fi prezentat publicului pe 26 februarie la Salonul Auto de la Geneva.


A treia generatie Duster si Bigster vor fi construite pe arhitectura Renault-Nissan CMF-B. De asemenea, sunt folosite alte doua modele Dacia, masina mica Sandero si crossover-ul compact Jogger.


Bigster va concura in cel mai mare segment al Europei, SUV-urile compacte mainstream, cand va fi lansat in al doilea trimestru al anului 2025. Acest lucru va oferi Daciei o acoperire de 80% a pietei totale, a declarat Xavier Martinet, directorul de vanzari si marketing al marcii, pentru Automotive News Europe.


SUV-urile Duster si Bigster vor fi construite la uzina Dacia din Pitesti, Romania, care are o capacitate curenta de 1.200 de unitati pe zi, sau aproximativ 300.000 pe an.


Dacia vinde patru modele in Europa: Hatchback-ul Sandero, care se asteapta sa vanda aproximativ 270.000 de unitati pe an, Duster-ul, la aproximativ 200.000 de vanzari, SUV-ul compact Jogger, la aproximativ 100.000 de vanzari si minimasina electrica Spring, la aproximativ 60.000 de vanzari. Dacia vinde si Logan, o berlina bazata pe Sandero, in Romania si Africa de Nord.


Sursa: topgear.com


O serie de modele concepute pentru Dacia sunt vandute si ca Renault in afara Europei, inclusiv Duster si Sandero.


Dacia a vandut 464.902 de masini in Europa pana in octombrie, o crestere cu 21% fata de 2022, potrivit cifrelor grupului de lobby ACEA. Grupul Renault spune ca marca, a vandut aproximativ 547.000 de masini la nivel global pana in luna octombrie a acestui an.


Trecerea la modele mai mari Bigster si Jogger, ale caror volume au depasit asteptarile companiei, este necesara pentru a mentine marjele de profit ale Daciei, au spus directorii.


„Suntem mandri de profitabilitatea noastra cu doua cifre , care a fost facuta publica recent. Suntem mandri ca putem produce cea mai buna masina cu cel mai bun raport calitate/pret pentru piata si, in acelasi timp, suntem o companie profitabila”, a spus Le Vot. Grupul Renault a acordat Daciei un obiectiv de 15% marje pana in 2030.


Martinet a spus ca Dacia stie exact ce trebuie sa faca pentru a ramane competitiva la pret si profitabila.


„Discutam fiecare caracteristica, evaluam daca intr-adevar adauga valoare perceputa pentru client sau daca trece aproape neobservata, dar creste oricum pretul”, a spus el.


Martinet a spus ca pretul ar putea „exploda” daca s-ar adauga chiar si caracteristici mici care aparent nu costa mult de la sine.


„‘Less is more’ este modul de viata pentru Dacia, modalitatea de a ne mentine accesibilitatea neatinsa”, a spus acesta.


Una dintre retetele Dacia pentru a-si mentine modelele cat mai accesibile este reducerea combinatiilor disponibile intre grupuri motopropulsoare, niveluri de echipare si culori. Cu noul Duster, Dacia va avea mai putin de 150 de combinatii posibile, fata de mii si mii de multi concurenti, a spus Martinet.


In Germania, gama de preturi Dacia incepe de la 11.300 de euro pentru Sandero si se termina la 21.400 de euro pentru Duster, desi Bigster-ul va costa mai mult.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA