Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mercedes si BMW vor infiinta o retea de incarcare de mare putere in China

Primele statii comune BMW si Mercedes sunt programate sa inceapa sa functioneze in 2024.



Sursa: bloomberg.com


Mercedes-Benz si BMW planuiesc sa infiinteze o societate mixta pentru operarea unei retele de incarcare de mare putere in China.


Cel putin 1.000 de statii de incarcare de mare putere cu aproximativ 7.000 de pile de incarcare sunt de asteptat sa fie instalate in China pana la sfarsitul anului 2026, a spus Mercedes intr-un comunicat.


Miscarea atinge cele peste 1.600 de locatii de incarcare existente ale Tesla in China.


Mercedes a spus ca primele statii sunt programate sa inceapa sa functioneze in 2024 in regiunile cu vanzari mai mari de vehicule electrice.


BMW si Mercedes, care lucreaza deja cu altii la lansarea de incarcare rapida Ionity in Europa, intentioneaza sa-si deschida incarcatoarele in China pentru o gama larga de marci de vehicule electrice. Unele servicii precum rezervarile online vor fi exclusiv pentru clientii sai.


China conduce tranzitia globala catre masinile electrice, impinsa de lansarea rapida a unei infrastructuri care numara acum 715.000 de conectori ultra-rapidi, conform datelor adunate de BloombergNEF, de aproape 12 ori numarul de incarcatoare de mare viteza disponibile in Europa.


Sursa: autofutures.tv


Tara este cea mai importanta piata unica pentru BMW si Mercedes, care incearca sa apere vanzarile impotriva producatorilor locali. Desi livrarile BMW in China au scazut in al treilea trimestru, compania se vede neafectata de un razboi al preturilor vehiculelor electrice acolo. Mercedes a avertizat in octombrie despre concurenta „brutala” a preturilor si a raportat o scadere a marjelor din trimestrul trei.


Ambii producatori de automobile inca se pregatesc pentru posibilitatea ca conditiile comerciale cu China sa se inrautateasca dupa ce Comisia Europeana a inceput o ancheta cu privire la sprijinul Beijingului pentru industria sa de vehicule electrice.


In timp ce China a extins scutirile fiscale pentru a creste vanzarile de vehicule electrice, unii producatori autohtoni, cum ar fi Nio, se dubleaza pentru a reduce costurile si locurile de munca, pe masura ce continua sa inregistreze pierderi.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA