Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Noul CEO al Audi atenueaza asteptarile privind profitul vehiculelor electrice

Tinta pentru jumatatea deceniului ar putea fi amanata, spune noul CEO Audi.



Sursa: audi-mediacenter.com


Audi se asteapta ca masinile sale electrice cu baterie sa dureze mai mult pentru a fi la fel de profitabile ca si vehiculele sale cu motor cu combustie, a declarat directorul general Gernot Dollner.


„Initial, noi, la Audi, am presupus ca vom atinge aceste randamente pana la jumatatea deceniului. Acum, pe acest fundal al evolutiilor actuale, este probabil ca acest lucru va fi amanat.”


„Marjele de profit dintre masinile cu ardere interna si masinile electrice nu converg atat de repede pe cat ne-am asteptat”,a declarat Dollner.


Mai exact, Audi se lupta cu costurile ridicate ale bateriilor si ale materiilor prime necesare pentru masinile electrice.


Presiunea este exercitata pentru Dollner, fost sef strateg la Audi, Volkswagen Group, care a preluat functia de CEO in septembrie.


Audi isi propune sa inceteze dezvoltarea de noi motoare cu ardere din 2026 si sa vanda masini complet electrice doar din 2033.


Dollner a spus ca transformarea intregului portofoliu al marcii la electromobilitate va avea loc in Europa, America de Nord si China, dar cu viteze diferite.


„Suntem intr-o pozitie flexibila datorita noilor noastre masini electrice si unei generatii complet noi de motoare cu ardere si hybrid plug-in,”a declarat acesta.


In ceea ce priveste obiectivele pe termen lung, Audi isi propune sa obtina aproximativ 13% din randamente numai pentru marca Audi sau 14% pentru Audi impreuna cu Bentley, Lamborghini si Ducati, care fac parte din grupul premium VW Group.


Pe termen scurt, Dollner isi propune sa introduca „rapid si robust” masuri pentru a contracara „multe provocari”. Acestea includ o „renovare realista” pentru diverse modele EV, cu accent pe calitate.


Sursa: teletrader.com


Noul CEO exclude alte reduceri de locuri de munca. In schimb, Audi va economisi materiale. Ca rezultat, viitoarele masini electrice ar putea fi alimentate de baterii mai mici, dar mai eficiente, cu o autonomie similara.


Dollner isi propune sa mareasca viteza de luare a deciziilor si sa puna vehiculele pe drum mai rapid intr-o structura noua, simplificata.


„Pana acum, am avut un peisaj foarte complex de comitete. Acum am desfiintat un intreg nivel de comitete sub consiliul de administratie, de exemplu comitete pentru gestionarea actiunilor noastre si pentru operationalizarea proiectelor de vehicule. Consiliul de conducere si comitetul de produse raman.”


Pentru 2024, Dollner a spus ca Audi va trebui sa munceasca „cu atat mai mult pentru a obtine un rezultat bun” pentru a contracara o situatie economica dificila care poate diminua cererea, precum si numeroasele schimbari de model.


Dollner a spus ca Audi ramane angajat sa intre in Formula 1 in 2026. Rapoartele din presa au spus ca intrarea marcii in Formula 1 este reconsiderata, deoarece va costa mai mult de 1 miliard de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA