Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia pregateste la un pachet de 1 miliard de dolari pentru a creste vanzarile de vehicule electrice

Planul pregatit de guvernul din Italia ar sprijini familiile cu venituri mici si achizitionarea de masini fabricate in Italia.



Sursa: italicsmag.com


Guvernul italian are in vedere un plan de 930 de milioane de euro (1 miliard de dolari) pentru a incuraja oamenii sa-si predea masinile pe benzina sau diesel si sa cumpere vehicule electrice, potrivit unui proiect de document vazut de Bloomberg.


Pachetul, aflat in discutie de ministerul industriei, ar include stimulente financiare in valoare de pana la 13.750 de euro pentru a permite cetatenilor cu un venit anual mai mic de 30.000 de euro sa-si abandoneze modelele Euro 2, vechi de peste 20 de ani, in favoarea noilor masini electrice.


Scopul, conform documentului, ar fi „schimbarea flotei de vehicule a Italiei, care este una dintre cele mai vechi din Europa, cu cel putin 11 milioane de masini Euro 3 sau vehicule de calitate inferioara”.


Planul ar sprijini, de asemenea, familiile cu venituri mici si achizitionarea de masini fabricate in tara.


Planul va fi prezentat la o intalnire cu reprezentantii sectorului auto pe 1 februarie, potrivit unui purtator de cuvant al ministerului industriei.


Inmatricularile de masini noi in Italia au crescut cu 19% in 2023, pana la aproximativ 1,57 milioane, potrivit datelor Ministerului Transporturilor publicate marti.


Cota de piata a vehiculelor electrice a Italiei este mai mica decat in ​​alte economii europene majore.


Sursa: electrek.co


In acelasi timp, dupa ani de crestere a vanzarilor, semnele de absorbtie mai lenta a vehiculelor electrice se raspandesc in Europa.


Audi isi anuleaza planurile de lansare a vehiculelor electrice pentru a evita impovararea fabricilor si a dealerilor pe fondul cresterii mai lente a vanzarilor.


In octombrie, directorul financiar al Mercedes-Benz, Harald Wilhelm, a descris concurenta in spatiul vehiculelor electrice drept „brutala” si nesanatoasa.


Este putin probabil ca Uniunea Europeana sa-si atinga obiectivele de EV pentru sfarsitul deceniului daca blocul nu isi imbunatateste politica industriala, iar producatorii de automobile nu reusesc sa lanseze vehicule electrice mai ieftine in curand, au declarat analistii Citi condusi de Harald Hendrikse intr-o nota.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA