Aproape Masini

Acum avem si magazin online

ZF ar putea dezactiva unitatea airbag din oferta de stoc

ZF ar fi al treilea cel mai mare furnizor din lume cauta un cumparator pentru unitatea de airbag din 2022.



Sursa: swp.de


ZF Friedrichshafen se pregateste sa-si vanda operatiunile airbag unui cumparator sau sa dezactiveze afacerea intr-o oferta publica initiala de actiuni, dar nu este dispus sa faca acest lucru sub valoarea actuala.


Al treilea furnizor de automobile din lume cauta un cumparator pentru unitatea de airbag, care are aproximativ 35.000 de angajati, din 2022.


„Examinam ambele optiuni, o vanzare sau o vanzare partiala catre un investitor sau o IPO. ZF nu se va desparti de divizie la un pret mai mic”, a spus compania. ZF nu a dezvaluit ceea ce crede ca ar fi un interval de pret corect.


Seful consiliului de intreprindere, Achim Dietrich, a declarat ca se pregateste o IPO deoarece nu gaseste multi cumparatori directi interesati pentru divizia de airbag.


In unele cazuri, obstacolele antitrust ar sta, de asemenea, in calea vanzarii catre companiile concurente, a declarat Dietrich.


Planurile pentru o IPO vin intr-un moment in care lucratorii companiei protesteaza impotriva planurilor de mutare a locurilor de munca in strainatate.


Sursa: zf.com


Dietrich a spus ca ZF are in vedere inchiderea a doua fabrici si reducerea a 12.000 de locuri de munca in Germania si relocarea operatiunilor in tarile din Europa de Est sau India cu costuri mai mici.


ZF continua sa investeasca in Germania, dar trebuia si sa ramana competitiva prin mutarea locurilor de munca in strainatate, a spus ca raspuns membrul consiliului de administratie Lea Corzilius. Compania nu a comentat cu privire la cifrele taiate a locurilor de munca.


„Ne lipseste o strategie, unde va fi ZF peste trei ani?” a continuat Dietrich.


ZF ocupa locul 3 pe lista Automotive News a primilor 100 de furnizori globali cu vanzari la nivel mondial catre producatorii de automobile de 42,1 miliarde de dolari in ultimul sau an fiscal.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA