Furnizorul de transmisii ZF ofera software-ul CubiX pe masura ce trece pe piata EV.

Sursa: futurride.com

ZF Group lanseaza primul sau produs software pur, deoarece al treilea cel mai mare furnizor de piese din lume cauta sa se impuna ca un jucator important pe piata in crestere rapida a software-ului pentru automobile.

Produsul, numit CubiX, controleaza toate functiile sasiului unui vehicul, inclusiv franarea, directia axelor fata si spate, stabilizarea activa a ruliului si actionarea electrica. Procedand astfel, software-ul poate asigura o accelerare mai lina si o directie mai precisa, a spus furnizorul intr-un comunicat de presa.

CubiX isi face debutul in Lotus Eletre, crossover-ul complet electric dezvoltat de marca de masini sport din Marea Britanie, detinuta de China.

Debutul software-ului este unul important pentru ZF. Furnizorul german de transmisii, produse de sasiu si alte piese auto traditionale cauta sa castige o cota semnificativa pe piata in crestere.

Importanta software-ului auto se accelereaza pe masura ce producatorii de automobile lanseaza zeci de modele electrice si introduc vehicule cu sisteme de asistenta a soferului din ce in ce mai avansate si pe masura ce tehnologia vehiculelor conectate se dezvolta.

Lansarea este un „punct de dovada semnificativ” pentru ZF, deoarece incearca sa se transforme si sa devina un furnizor major in industria auto a viitorului, dominata de vehicule electrice si de software, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al ZF, Ann Miller.

„Ne asteptam ca software-ul sa fie o parte substantiala a afacerii noastre in viitor”, a spus ea. „Preluam expertiza noastra profunda in hardware si o imbinam cu software-ul pentru a oferi noi functionalitati care imbunatatesc siguranta, eficienta si confortul in spectrul de mobilitate, autoturisme, vehicule comerciale, maritime si industriale si alte aplicatii.”

Sursa: lotuscars.com

Furnizorul a incetat sa mai dezvolte aplicatii care sunt legate direct de motoarele cu ardere interna si in schimb, investeste in asistenta pentru sofer si software. A semnat anul trecut un acord cu producatorul vietnamez de vehicule electrice VinFast pentru a-i oferi un sistem avansat de asistenta a soferului.

La sfarsitul anului 2022, ZF avea un volum de comenzi de aproximativ 26 de miliarde de dolari in afaceri legate de hibrizi plug-in si vehicule complet electrice.

ZF a spus ca software-ul sau CubiX este compatibil cu amortizoare, frane si directie pe puntea spate, indiferent de producator sau design, oferind producatorilor de automobile flexibilitate. Software-ul poate fi, de asemenea, actualizat prin actualizari over-the-air.

Furnizorul a dezvoltat software-ul la unitati din Germania, Cehia, Romania, Marea Britanie, India si China.

Compania ocupa locul 3 pe lista Automotive News Europe a primilor 100 de furnizori globali, cu vanzari de piese la nivel mondial catre producatorii auto de 39,3 miliarde de dolari in 2021.