Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo vede o „crestere extraordinara” a vehiculelor electrice

Volvo isi propune ca vehiculele electrice sa contribuie cu jumatate din volumul vanzarilor sale pana la jumatatea deceniului.



Sursa: ev-database.org


Volvo ramane increzator in „o crestere extraordinara” a pietei de vehicule electrice, a declarat CEO-ul Jim Rowan, miercuri, la Reuters Global Markets Forum din Davos, contracarand previziunile mai sumbre ale rivalilor.


Producatorul auto, care isi propune ca vehiculele electrice sa contribuie cu jumatate din volumul vanzarilor sale pana la jumatatea deceniului si sa vanda doar vehicule electrice pana in 2030, a declarat despre cresterea cererii pentru marca sa premium ca a fost mai puternica decat cea a rivalilor de pe piata de masa.


„Avem mult mai multa putere de stabilire a preturilor si oamenii au un venit disponibil mai mult, asa ca isi pot permite daca vor sa conduca un vehicul electric”, a spus Rowan.


CEO-ul Volvo a spus ca, spre deosebire de altii, a inregistrat o crestere buna la nivel global pentru masinile electrice, cu o cerere deosebit de puternica in Europa.


In ultimul an, multi producatori de automobile au avertizat ca o crestere anticipata a vehiculelor electrice a intarziat sa apara din cauza cererii slabe, reducerilor masive de preturi, subventiilor mai mici si problemelor lantului de aprovizionare.


Sursa: reuters.com


Volvo a declarat anterior ca nu are intentia de a participa la razboiul preturilor declansat de Tesla, datorita pozitiei sale de marca premium si a vazut marje bune la masinile sale electrice.


Costurile mai mari cauzate de intreruperile transportului in Marea Rosie nu ar afecta, de asemenea, clientii, a spus CEO-ul, care a declarat ca orice costuri suplimentare vor fi absorbite de Volvo.


Saptamana trecuta, Volvo a declarat ca va opri productia la fabrica sa din Belgia timp de trei zile, ca urmare a intarzierii livrarii cutiilor de viteze din cauza intreruperii transportului.


CEO-ul a mai spus pentru Reuters ca are ambitii mari pentru India in urmatorii cinci ani, cu planuri de a lansa acolo EX30, mai accesibil, in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA