Aproape Masini

Acum avem si magazin online

CEO-ul Polestar este optimist cu privire la vanzarile de vehicule electrice

Polestar va deschide comenzile pentru noul Polestar 4 la sfarsitul lunii ianuarie.



Sursa: wikipedia.org


Polestar este optimist pentru vanzarile din 2024, cu un nou model lansat luna aceasta, a spus CEO-ul Thomas Ingenlath, dupa un sfarsit dur al anului 2023, pe fondul unui razboi al preturilor inceput de Tesla.


Unii producatori de automobile au avertizat ca cresterea anticipata a vehiculelor electrice a intarziat sa apara din cauza cererii slabe, a subventiilor reduse si a problemelor legate de lantul de aprovizionare.


„Sfarsitul lui ’23 a fost o situatie deosebit de grea in care concurenta a trecut la reduceri la un nivel la care pur si simplu am spus nu”, a declarat Ingenlath intr-un interviu pentru Reuters vineri, desi a spus despre consumatori ca sunt mai putin sensibili la preturile pentru segmentul de marci premium decat pentru rivalii de pe piata de masa.


„Segmentul nostru premium (Polestar’) este mai putin despre razboiul preturilor si mai mult despre apetitul consumatorilor… trebuie sa-i ispitim si sa-i convingem sa cheltuiasca pentru un nou vehicul electric premium”, a spus Ingenlath.


Polestar, care este detinut in comun de Volvo, va deschide comenzile europene pentru noul sau Polestar 4 la sfarsitul lunii ianuarie si va lansa productia Polestar 3 la inceputul acestui an, dupa ce productia a fost amanata.


Producatorul auto a declarat saptamana trecuta ca a livrat 54.600 de masini in 2023, sub tinta de 60.000 de masini. In cursul anului trecut, producatorul auto si-a redus obiectivul de doua ori, dupa ce a spus initial ca va livra 80.000 de masini.


Sursa: media.polestar.com


Sectorul vehiculelor electrice a primit un alt impact saptamana trecuta, cand firma de inchiriere de masini Hertz, cel mai mare operator de flota de vehicule electrice din SUA, inclusiv Polestars, a declarat ca va vinde 20.000 din flota sa de masini electrice, din cauza costurilor ridicate de reparatii si a cererii scazute.


Ingenlath a declarat pentru Reuters ca Hertz nu vinde niciun Polestars si crede ca producatorul american va cumpara 65.000 de Polestar in cinci ani, conform planificarii.


El a spus ca datele Polestar arata ca costurile de reparatie a vehiculelor electrice sunt similare cu cele ale modelelor pe combustibili fosili.


Hertz nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA