Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche Macan electric creste puterea, spatiul si pretul

Porsche a dezvaluit SUV-ul mijlociu Macan complet electric, al doilea model electric al marcii cu baterii dupa masina Taycan.



Sursa: motor1.com


Scopul Porsche pentru Macan a fost sa lanseze „cel mai sportiv model din segmentul sau”. Macan-ul electric creste puterea, spatiul si pretul general in comparatie cu versiunea cu motor cu combustie.


SUV-ul foloseste o baterie de 100 kilowati/ora pentru o autonomie maxima de 613 km (380 mile), punandu-l in concurenta directa cu SUV-ul complet electric BMW iX, care are o autonomie maxima de 382 mile. Macan va concura si cu SUV-ul Mercedes EQE si viitorul Audi Q6, care utilizeaza aceeasi platforma PPE (Premium Platform Electric) a Grupului Volkswagen ca si Macan.


Aerodinamica activa, cum ar fi un spoiler spate adaptiv, reduce coeficientul de rezistenta al Macanului de 0,25, facandu-l unul dintre cele mai rationalizate SUV-uri de pe piata, a spus Porsche.


Porsche va lansa initial doua versiuni numite Macan 4 si Turbo, ambele avand tractiune integrala si o pereche de motoare electrice sincrone excitate permanent, care aduc o densitate de putere mai mare.


Macan 4 de 402 CP accelereaza de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 5,1 secunde. Versiunea Turbo trece de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde, conform producatorului.


Scopul lui Porsche pentru Macan a fost sa lanseze „cel mai sportiv model din segmentul sau”, iar producatorul auto a echipat tehnologie pentru a imbunatati dinamica, cum ar fi directia pe puntea spate, vectorizarea electronica a cuplului si amortizoarele active.


Sentimentul sportiv va fi ajutat de faptul ca soferul si pasagerul din fata stau cu 28 mm mai jos in SUV in comparatie cu motorul cu combustie Macan.


Macan nu a fost dezvoltat in primul rand ca o masina electrica, a spus managerul de serie al modelului Porsche, Jorg Kerner. „In primul rand, noul SUV este un Macan tipic”, spune Kerner.


Macanul electric este putin mai lung, cu 4.784 mm mai mult decat modelul cu motor cu combustie lung de 4.726 mm. Inaltimea sa este practic aceeasi la 1.622 mm fata de 1.621 mm si este putin mai lata la 1.938 mm cu oglinzile pliate, fata de 1.922 mm.


Tabloul de bord include un grup de instrumente digital de 12,6 inchi si un ecran tactil de 10,9 inchi. Un ecran tactil optional de 10,9 inchi permite pasagerului sa opereze sistemul de navigatie sau sa selecteze continut media. Tehnologia de atenuare a ecranului impiedica soferul sa vada afisajul pasagerului.


Imaginea head-up display corespunde dimensiunii unui ecran de 87 de inchi, ceea ce il face unul dintre cele mai mari de pe piata, a spus Porsche.


Sistemul de infotainment al lui Macan se bazeaza pe sistemul de operare Android Automotive OS si include o serie de aplicatii care pot fi accesate de pasager. Un nou asistent vocal „Hey Porsche” sugereaza rute, inclusiv opriri de incarcare. Macan-ul pastreaza controalele fizice pentru aer conditionat.


Sursa: carmagazine.co.uk


Arhitectura de 800 de volti a platformei PPE permite incarcarea la viteze de pana la 270 kW atunci cand este conectata la cele mai rapide incarcatoare.


Versiunea de baza Macan 4 va costa 83.993 de euro (91.300 de dolari) pe piata de origine a masinii din Germania, in timp ce Macan Turbo incepe de la 114.576 de euro.


Pretul este o crestere semnificativa fata de modelul actual care incepe de la 69.895 de euro, desi puterea lui Macan 4 la 402 CP este mult mai mare decat modelul turbo de 2.0 litri, la 261 CP.


Macanul electric este mai ieftin decat Taycan, care incepe de la 93.139 de euro in Germania.


Kerner a spus ca Macan va juca „un rol cheie in a decide daca ne putem indeplini obiectivele si daca ne putem atinge efectiv o cota de vanzari de energie electrica de peste 80% pana la sfarsitul deceniului”.


Versiunea cu motor cu ardere a lui Macan urmeaza sa fie eliminata treptat in Uniunea Europeana, din cauza nerespectarii reglementarilor viitoare de securitate cibernetica.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA