Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis va incetini productia la uzina din Torino

Productia din Torino a modelelor Fiat New 500 si Maserati va fi afectata in urma deciziei Stellantis.



Sursa: reuters.com


Miscarea vine dupa ce CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a criticat Italia pentru lipsa stimulentelor pentru vehiculele electrice.


Stellantis  va incetini operatiunile la uzina Mirafiori din Torino in aceasta luna si viitoare, ca raspuns la cererea slaba a pietei pentru masina sa mica Fiat New 500 complet electrica si modelele Maserati, a declarat luni un purtator de cuvant al producatorului auto.


Opririle in productie vor dura pana pe 30 martie, adaugandu-se la o perioada de concediu anuntata anterior pentru aproximativ 2.250 de lucratori din fabrica din 12 februarie pana pe 3 martie, a spus purtatorul de cuvant.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat luna trecuta ca Mirafiori, casa istorica a Fiat, se numara printre fabricile care au suferit cel mai mult din cauza unei abordari de pana acum a Romei cu privire la stimulentele auto.


Italia a lansat saptamana trecuta un nou plan, in valoare de 950 de milioane de euro (1 miliard de dolari) pentru acest an, pentru a ajuta soferii sa treaca la vehicule mai curate. In cadrul acestuia, achizitiile de masini full-electrice vor fi subventionate pana la 13.750 de euro.


Sursa: media.stellantis.com


Purtatorul de cuvant a spus ca, pe langa exceptia zilei de 12 februarie, cand uzina va fi oprita total, Mirafiori era de asteptat sa functioneze cu o rata redusa de o tura zilnica de opt ore, in locul celor doua obisnuite, pentru perioada respectiva.


Stellantis, cu toate acestea, are optiunea de a opri total activitatea la unitate daca cererea se va dovedi si mai slaba in saptamanile urmatoare, a adaugat acesta.


O sursa sindicala a declarat ca se asteapta ca aproximativ 300 pana la 350 de persoane vor fi in concedii in fiecare saptamana dintr-un total de aproximativ 1.250 de lucratori care produc modelul electric Fiat 500 si alte 1.000 de modele Maserati producatoare. Unii muncitori vor fi angajati temporar de alte departamente productive de la Mirafiori, a adaugat sursa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA