Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Verificare VIN, mituri si realitati

Am zis ca un articol legat de platformele de verificare VIN trebuie sa fie anuntat cu macar aceeasi gravitate cu care Simona Patruleasa anunta „Soc si groaza!”, asa ca am incercat sa iti iau atentia, ochii si banii. Probabil.



Cu totii am auzit de verificare VIN atunci cand cumperi o masina, dar cum functioneaza si care sunt avantajele dar si dezavantajele? Cat de mult ajuta si cat de mult reprezinta doar bani aruncati pe geam? Dupa cum ar spune marele maestru Sorin Ovidiu Balan – „Sunteti pregatiti? Sa-i dam drumul!”


Verificare serie sasiu – Care sunt avantajele?


O verificare VIN ar trebui sa vezi un istoric vehicul cat mai complet si sa vezi exact ce s-a intamplat cu masina, lucruri la care ar trebui sa te uiti inainte sa cumperi pentru ca daca nu esti Luis Stan, nu vei cumpara la sanki shuste la misto. Iar aceste aplicatii de verificat masina vin cu informatii luate de la toate intrarile oficiale (foarte important acest „oficiale”) in service-uri si reprezentante si asa poti vedea ce interventii a avut in timpul vietii.


image


Desigur, la fel ca si la feme…asta, la fel ca si sejurul de concediu, aceste aplicatii vin cu informatii in functie de pretul serviciului. Unele servicii au preturi in functie de cat de multe date ofera, pec and altele au un pret standard fix, indiferent de cate informatii ofera raportul. Asa ca am studiat atent piata si iata top 5 aplicatii de verificare VIN despre care nu ai auzit niciodata si care merita sa le incerci.


automoli-logo-1200x1200


Automoli – Modern si intuitiv


Automoli e un site de verificare al istoricului de masini relativ nou pe piata dar si cu un design mai pentru zilele noastre, doar ca aici vine si cu poze (daca sunt disponibile) si cu o evaluare a masinii in functie de pret. Compara pretul masinii cu pretul pietei si iti spune unde se afla, iar daca vezi ca e ieftin si bun, fugi. Pe langa asta, au acces la baza de date pentru Europa dar si la bazele de date din SUA, iar partea de SUA e foarte importanta pentru cei care cumpara masini din SUA, cumparate ca daune. Nu am banda de internet ca sa discut despre achizitiile din SUA, dar ideea principala este ca americanii considera o masina drept dauna totala mult mai lejer decat noi europenii.


buy button


 


VIN Info – Baza de date extinsa


VIN Info e unul din cei mai vechi jucatori de pe piata, iar asta s-ar putea deduce si din interfata usor invechita. Dar asta nu trebuie sa te descurajeze, pentru ca ei au lasat asa interfata pentru ca e usor de folosit. Si pentru ca sunt de mult timp pe piata, e una din cele mai bune aplicatii de verificat de pe piata.


vin-info-logo-white


VINCheck


Vincheck este un alt site interesant pentru verificarea masinilor, pentru ca are informatii legate de rechemarile pe care le-a avut masina, daca a fost furata dar si daca a fost tractata si/sau confiscata. Pe langa asta mai poti vedea istoricul de vanzari si starea garantiei. Asa ca daca problema ta principala e pe partea de acte si nu neaparat de masina, vincheck este pentru tine.


VINAudit – SUA si Canada


Daca primele site-uri de verificare au o baza de date mai generalista si care cuprinde mai multe tari, vinaudit e specializat pe SUA si Canada. Iarasi, foarte important daca vrei sa aduci o masina de dupa ocean.


VINDecoder – verificare gratis a seriei de sasiu 


Nu e cel mai performant din garaj, dar macar e gratuit pentru informatiile de baza si merita folosit tot timpul ca a doua parere. Pentru ca esti roman si datul cu parerea e in sange.


 


image (2)


 


Care sunt dezavantajele istoricului masinii?



  • Pe de o parte e dezavantaj, pe de o parte poate fi avantaj. Problema cea mai mare la site-urile si aplicatiile de verificare VIN este ca se bazeaza pe intrarile in service-uri si reprezentante, iar asta inseamna ca lucrarea s-a facut intr-un service autorizat si cu factura / bon. Pentru ca in momentul in care faci o lucrare si ai si factura, acel service va introduce interventia in sistem. Dar daca tu repari masina la nea’ Benone, fara factura si fara intrebari, nu va aparea niciodata acea interventie. Bine, la noi in Romania nu prea se pune problema pentru ca la noi nu se repara la coltul blocului si categoric nu se lucreaza fara bon/factura, dar pentru tarile mai sarace gen Germanezia sau Anglea sau Olanda poate fi un fenomen larg raspandit.

  • Iar asta inseamna ca masina poate ori sa aiba parte de o mentenanta normala, dar fara factura si nu vei sti niciodata ce cumperi, ori poate fi o masina care a avut accident si a fost reparata in regie proprie, fara factura, fara intrebari. In orice caz, daca istoricul masinii nu apare nicaieri inseamna ca a fost reparata in modul asta. Ceea ce nu este un lucru neaparat rau, doar ca nu stii ce mentenanta s-a facut si ce nu. Si poate ca la o masina normala gen Clio pana la Passat poti sa iti incerci sansele, dar la masinile mai rare si mai scumpe s-ar putea sa conteze foarte mult istoricul.


 


Asadar, merita aplicatiile de genul sau nu?


In esenta, da. Doar ca intrebuintarea lor principala este pentru masinile aduse din afara, pentru ca la noi majoritatea masinilor se repara fara factura, fara intrebari, fara istoric. La noi in tara in schimb merge de minune cu masinile cumparate de noi din tara, sau macar pentru cei care pretind care masinile au fost cumparate de noi din tara, pentru ca acele masini teoretic ar trebui sa respecte planul de servisare al reprezentantei, ca altfel se pierde garantia. Iar daca istoricul lipseste, atunci poti spune pas cu pas, in ritmuri de chitara. Si poti spune pas cu pas si la masinile din afara care nu au un istoric convingator, pentru ca acolo s-a facut economie la manopera si exista o sansa sa se fi facut economie si la piese.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA