Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Italia lucreaza pentru a aduce un alt producator de masini in afara de Stellantis

Ministrul industriei al Italiei a declarat ca tara lucreaza pentru a aduce un alt producator de automobile, in urma unor neintelegeri intre guvernul Romei si producatorul de automobile.



Sursa: forbes.com


Italia lucreaza de luni de zile pentru a atrage un alt producator de automobile in tara, alaturi de Fi, la proprietarul Stellantis,  dupa cuma declarat miercuri ministrul Industriei Adolfo Urso.


Comentariile lui Urso vin dupa o serie de contradictii intre guvernul de dreapta al Romei condus de premierul Giorgia Meloni si Stellantis cu privire la nivelurile de productie din Italia.


In decembrie, Fiat, cel mai puternic brand al Stellantis din tara, nu a fost cel mai bine vandut brand din Italia pentru prima data in aproape un secol, pierzand titlul in fata Volkswagen.


Un purtator de cuvant al Stellantis a mentionat ca producatorul auto franco-italian a fost liderul incontestabil in inmatricularile italiene din 2023 in randul masinilor de pasageri si vehiculelor comerciale, cu o cota de 33,8%, mai mult de dublu fata de 15,3% a VW.


Declinul din decembrie nu a afectat totusi  conducerea pietei, a adaugat purtatorul de cuvant.


Roma este in discutii cu Stellantis cu privire la un plan pe termen lung pentru sectorul sau auto, care include un obiectiv de a creste productia anuala a producatorului auto in Italia la un milion de vehicule de la aproximativ 750.000 anul trecut.


Sursa: electrichunter.com


La inceputul acestei luni, guvernul a lansat o noua schema de subventii pentru vehicule in valoare de 950 de milioane de euro (1 miliard de dolari) pentru acest an. Urso a spus ca guvernul are o dotare financiara de aproximativ 6 miliarde de euro pentru a sprijini productia interna si pentru a stimula consumul in 2025 si in anii urmatori.


„Daca nu va exista o crestere a productiei, care a scazut dramatic in ultimii ani, fondul auto de aproximativ 6 miliarde de euro va fi folosit de anul viitor pentru a sustine noi unitati de productie, pentru a consolida componente si, bineinteles, pentru a sprijini infiintarea de un alt producator de masini”, a declarat Urso in cadrul unei audieri parlamentare.


Este „un plan pe care vrem sa-l urmam si la care lucram de cateva luni cu discutii internationale”, a adaugat el.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA