Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Apple anuleaza lucrul la masina electrica, trece echipa la AI generativa

Apple abandoneaza unul dintre cele mai ambitioase proiecte din istoria companiei si se concentreaza pe tehnologia AI.



Sursa: thecurrent.pk


Apple anuleaza un efort de un deceniu de a construi o masina electrica, potrivit oamenilor care cunosc acest subiect, abandonand unul dintre cele mai ambitioase proiecte din istoria companiei.


Apple a facut dezvaluirea intern marti, surprinzand cei aproape 2.000 de angajati care lucreaza la proiect, au spus martorii, care au cerut sa nu fie identificati deoarece anuntul nu a fost public.


Decizia a fost impartasita de COO Jeff Williams si Kevin Lynch, un vicepresedinte responsabil de proiect, potrivit persoanelor prezente.


Cei doi directori le-au spus angajatilor ca proiectul va incepe sa inceteze si ca multi angajati din echipa care lucreaza la masina cunoscuta sub numele de Special Projects Group, sau SPG  vor fi mutati la divizia de inteligenta artificiala sub conducerea executivului John Giannandrea. Acei angajati se vor concentra pe proiecte generative de inteligenta artificiala, o prioritate din ce in ce mai importanta pentru companie.


Echipa Apple auto are si cateva sute de ingineri hardware si designeri de masini. Este posibil ca acestia sa poata aplica pentru locuri de munca in alte echipe Apple. Vor fi disponibilizari, dar nu este clar cate.


Decizia de a inceta in cele din urma proiectul este o bomba pentru companie, punand capat unui efort de miliarde de dolari care ar fi aruncat Apple intr-o industrie cu totul noua. Gigantul tehnologic a inceput sa lucreze la o masina in jurul anului 2014, punandu-si ochii pe un vehicul electric complet autonom, cu interior asemanator unei limuzine si navigatie cu ghid vocal.


Dar proiectul s-a luptat aproape de la inceput, Apple schimband conducerea si strategia echipei de mai multe ori. Lynch si Williams au preluat aceasta intreprindere in urma cu cativa ani, dupa plecarea lui Doug Field, acum director executiv Ford Motor.


Sursa: arenaev.com


Decizia de a inceta proiectul a fost finalizata de directorii seniori  ai Apple in ultimele saptamani, potrivit oamenilor. Decizia vine la doar o luna dupa ce Bloomberg News a raportat ca proiectul a atins un punct decisiv. Cea mai recenta abordare discutata la nivel intern a fost amanarea lansarii unei masini pana in 2028 si reducerea specificatiilor de conducere autonoma de la nivelul 4 la nivelul 2.


Cel mai recent, Apple si-a imaginat ca masina are un pret de aproximativ 100.000 de dolari. Dar directorii au fost ingrijorati de faptul ca vehiculul poate oferi marjele de profit de care Apple se bucura de obicei la produsele sale. Consiliul de administratie al companiei a fost, de asemenea, preocupat de a continua sa cheltuiasca sute de milioane de dolari pe an pentru un proiect care s-ar putea sa nu vada niciodata lumina zilei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA