Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Rivian dezvaluie crossover-ul electric R2, un rival Tesla Model Y

R2 este similar ca dimensiune cu un Tesla Model Y si va deschide un segment mult mai mare pentru Rivian in comparatie cu crossover-ul R1S mai mare.



Sursa: arenaev.com


Rivian Automotive si-a prezentat urmatorul vehicul, crossover-ul R2 cu doua randuri, conceput sa deschida un segment mult mai larg pentru marca de vehicule electrice aflate in dificultate atunci cand va fi pusa in vanzare in 2026, cu un pret de pornire de aproximativ 45.000 de dolari.


CEO-ul RJ Scaringe a prezentat, de asemenea, un crossover R3 mai mic si o versiune de performanta R3X. Rivian nu a oferit detalii de pret pentru R3.


Rivian a spus ca compactul R2 va avea o autonomie de pana la 330 de mile (531 km) si va extinde tema de aventura a marcii intr-un vehicul mai accesibil in comparatie cu actualul crossover R1S, care incepe de la 76.700 de dolari cu transport.


R2 este similar ca aspect cu R1S boxy, care este un crossover cu trei randuri cu sapte locuri. R2 are spatiu pentru cinci locuri si este foarte asemanatoare ca marime cu Tesla Model Y, cel mai bine vandut vehicul electric din SUA.


Scaringe a spus ca producatorul auto se grabeste sa-si termine viitoarea fabrica din Georgia pentru a incepe productia R2 in prima jumatate a anului 2026.


„Sunt atat de incantat de ceea ce reprezinta acest vehicul in ceea ce priveste atingerea dimensiunii”, a spus Scaringe la un eveniment de joi. „R2 reprezinta nu numai un vehicul, ci si o platforma”, a spus el inainte de a prezenta vehiculele R3.


R2 este esential pentru cresterea producatorului de automobile la o marca mai populara din vehiculele de lux de ultima generatie.


Sursa: topspeed.com


Rivian a declarat luna trecuta ca isi reduce forta de munca salariata cu 10% si estimeaza o productie stabila in 2024, comparativ cu cele 57.000 de vehicule de anul trecut.


In raportul privind veniturile din al patrulea trimestru, luna trecuta, Rivian a raportat o pierdere neta de 1,52 miliarde de dolari si a anuntat o reducere cu 10% a personalului salariat ca masura de reducere a costurilor.


Scaringe a declarat la apelul privind veniturile ca „R2 reprezinta esenta marcii noastre, in timp ce vizeaza segmentul semnificativ de SUV de dimensiuni medii, o piata masiva cu optiuni limitate de vehicule electrice concurente dincolo de Tesla”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA