Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo va trece la vanzari directe online in Germania „dupa 2025”

Pentru a-si atinge obiectivul de a-si vinde jumatate din masini prin canale online pana la jumatatea deceniului, Volvo va trebui sa-si accelereze trecerea dincolo de Regatul Unit.



Sursa: volvocars.com


Volvo Cars isi propune sa treaca la un model de vanzari axat pe online, direct catre consumatori in Germania, inca din 2026.


„Nu este sculptat in piatra, dar este programat pentru dupa 2025”, a spus Axel Zurhausen, care conduce afacerea de vanzari online a Volvo in Germania.


Anul trecut, vanzarile cu amanuntul ale Volvo in Germania au crescut cu 27%, pana la 45.500 de unitati, devenind a patra piata ca marime a producatorului auto la nivel global, dupa China, SUA si Marea Britanie.


Pentru a-si atinge obiectivul de a vinde jumatate din masini prin canale online pana la jumatatea deceniului, Volvo va trebui sa-si accelereze schimbarea. Singura piata a producatorului de automobile axata pe online, direct catre consumatori este Marea Britanie, unde anul trecut Volvo si-a inchis canalul angro.


Suedia si Norvegia sunt urmatoarele pe linia de transformare.


Trecerea Germaniei va dura mai mult din cauza provocarilor care vin odata cu transformarea tuturor aspectelor procesului de cumparare a masinilor la o retea cu 240 de puncte de vanzare cu amanuntul.


„Exista foarte des probleme IT care apar atunci cand se incearca digitalizarea tuturor interactiunilor care intra intr-un contract negociat”, a spus Zurhausen in timpul unui test de rulare recent al SUV-ului mic electric EX30 in Hamburg.


In plus, Volvo inca nu a decis daca va urma Mercedes-Benz si BMW in trecerea la asa-numitul model de agentie.


„Nu ne-am hotarat inca daca este vorba despre un adevarat acord de agentie sau un fel de acord de agentie. Dar vor exista unele schimbari”, a spus Zurhausen.


In Marea Britanie, Volvo se refera la modelul sau de vanzari drept „cvasi-agentie” in comunicarile cu dealerii, a spus o sursa.


Urgenta de a trece de la un model angro este determinata partial de promisiunea de economisire a costurilor la distributie, care este in general calculata a fi de 30% din pretul de vanzare cu amanuntul al unei masini.


„Ceea ce cauta toti producatorii de automobile este cum sa reduca costul vanzarilor”, a spus Zurhausen. „Dar indiferent de modelul folosit, acest lucru nu ar trebui sa dauneze experientei de cumparare. Gasirea echilibrului potrivit este importanta. Nu va exista o solutie unica pentru fiecare piata.”


Dar daca Volvo decide sa implementeze un adevarat model de agentie in Germania, isi va asuma noi responsabilitati. Conform modelului agentiei, producatorul auto detine inventarul mai degraba decat reprezentanta si vinde direct consumatorului. Dealerii primesc, in general, o taxa pentru fiecare masina vanduta, mai degraba decat sa isi negocieze propria marja.


„Avem 10.000 de masini de stoc”, a declarat Marc-Jeroen Kandybowicz, directorul de vanzari al Volvo Germania catre clientii business, inclusiv companiile de inchiriere de masini. „Deci, va exista un impact financiar urias daca acest lucru se va schimba”.


Sursa: topgear.com


El a spus ca un motiv pentru care Volvo are un stoc mare in Germania este ca productia a revenit la nivelurile de dinainte de pandemie, in timp ce cererea nu a revenit. „Exista o multime de masini”, a spus el, adaugand ca Volvo se poate ocupa de acest nivel de stoc, deoarece are centre logistice in Berlin si langa Frankfurt.


O alta modalitate prin care Volvo a primit vehicule direct catre clienti este prin programul sau de abonament, Care by Volvo, care este disponibil pe piete precum Germania, Suedia, SUA si China.


Lansat in 2017, Care by Volvo a fost considerata o solutie pe termen scurt, oferind clientilor flexibilitatea de a parasi programul in doar trei luni. In Germania, timpul mediu pentru un client in program este de 22 de luni, iar unii oameni au masinile lor timp de 40 de luni.


Ca raspuns, Volvo a creat un abonament fix care dureaza 36 de luni si este mai putin costisitor decat abonamentul flex, care poate fi anulat dupa trei luni. De exemplu, noul SUV mic EX30 complet electric costa 799 EUR pe luna cu programul flex si 599 EUR pe luna cu programul fix.


Zurhausen, care conduce programul Care by Volvo in Germania, a declarat ca abonamentele au crescut cu 8% anul trecut, reprezentand aproximativ 10% din volumul total al producatorului auto. El a refuzat sa ofere o cifra, dar a spus ca programul are aproximativ 6.500 de clienti.


Aproximativ 25% dintre noii clienti ai Volvo aleg abonamentul fix, mai putin costisitor, care este oferit abia din februarie 2023.


Similar Articles

Munteanu Ioana
Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA