Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari dat in judecata pentru o defectiune a sistemului de franare

Producatorul auto Ferrari a fost acuzat ca nu a reusit sa remedieze o problema, in ciuda mai multor rechemari.



Sursa: drive.com.au


Ferrari a fost acuzata intr-un proces din SUA ca nu a remediat un „defect periculos de siguranta” cu franele unora dintre masinile sale sport, in ciuda faptului ca a emis mai multe retrageri.


Rechemarile nu au fost decat „o masura corectiva provizorie” pentru una dintre problemele de franare identificate, lasand mii de soferi Ferrari in vehicule nesigure, conform actiunii colective propuse depuse luni la tribunalul federal din San Diego.


Locuitor din California, Iliya Nechev, sustine ca Ferrari 458 Italia din 2010, pe care l-a cumparat in 2020, a avut „probleme la franare” din ziua in care l-a primit si „ar experimenta pierderea partiala sau totala a capacitatii de franare”.


„Intr-o ocazie, reclamantul conducea la vale cu aproximativ 50 mph (84 km/h) pe ora si, in timp ce se pregatea sa faca un viraj cu 90 de grade pe partea dreapta, reclamantul a apasat frana”, dar masina nu a incetinit, pedala de frana era dura si, in ciuda schimbarii in jos, nu a existat nicio presiune de frana, conform declaratiilor.


Cand Nechev a raportat acest lucru dealerul Ferrari, a spus el, i s-a spus ca problema este „normala”.


Intr-o rechemare voluntara initiata in octombrie 2021, Ferrari America de Nord a identificat o problema cu scurgerile de lichid de frana care ar putea afecta capacitatea de franare.


O rechemare extinsa a fost lansata in 2022, iar Ferrari a vizat si vehicule din Germania, China si Japonia, potrivit plangerii.


Sursa: advantagecars.ro


Robert Bosch, despre care plangerea spune ca este producatorul pieselor defecte, este de asemenea numit parat.


Reprezentantii Ferrari si Bosch nu au raspuns imediat acuzatiilor.


Ferrari este acuzat ca nu a informat clientii cu privire la amploarea defectului de frana, despre care Nechev spune ca ar putea fi remediat doar prin inlocuirea cilindrului principal.


In schimb, compania a continuat „sa vanda (sau sa beneficieze de pe urma vanzarii) a mii de masini care contineau acest defect care pune viata in pericol”, potrivit plangerii.


Cazul este Nechev impotriva Ferrari North America Inc., 24-cv-00516, Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Sud al Californiei (San Diego).


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA