Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault si Nissan vor lansa 4 modele noi in India, dar vehiculele electrice sunt in asteptare

Grupul Renault si Nissan vor investi pana la 700 de milioane de dolari pentru a dezvolta si construi patru noi masini compacte in India, dar modelele comune de vehicule electrice sunt in asteptare in acest moment, au declarat directori de conducere ai ambelor companii.



Sursa: renault.co.in


Noile modele vor fi SUV-uri cu cinci si sapte locuri pentru fiecare producator de automobile, bazate pe o noua generatie a arhitecturii Renault CMF-B.


Anuntul de miercuri facut de CEO-ul Nissan, Makoto Uchida si CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, reprezinta o reducere a obiectivelor din februarie 2023, cand Renault si Nissan au dezvaluit o noua strategie pentru India, o piata in crestere care este acum a treia ca marime din lume dupa China si SUA dar s-a dovedit greu de rezolvat pentru producatorii auto straini.


La acea vreme, Renault si Nissan au spus ca vor construi sase modele, inclusiv un mic EV pentru fiecare marca. Dar de Meo si Uchida au spus ca conditiile pietei globale s-au schimbat si orice strategie viitoare pentru vehicule electrice in India va depinde de faptul ca guvernul va avea un plan cuprinzator pentru a sprijini tranzitia la electrificare.


„Ne regandim strategia privind vehiculele electrice pentru India”, a declarat de Meo la un eveniment de presa din Chennai la care a participat si presedintele Renault, Jean-Dominique Senard. „Vrem sa venim cu un plan durabil. Avem nevoie de un ecosistem si de sprijin public pentru ca acesta sa functioneze.”


Renault a abandonat in ianuarie planurile de a lista unitatea sa de vehicule electrice Ampere, invocand conditii de piata nefavorabile pentru producatorii de vehicule electrice.


Uchida a declarat miercuri ca, desi Ampere nu va fi listata public in acest moment, Nissan inca planuia sa faca o investitie.


„Vrem sa ne continuam cresterea in Europa, vrem sa avem in continuare parghia din partea aliantei”, a spus Uchida. „Indiferent de IPO, ne uitam la Ampere”, a spus el. „Discutam deja despre investitia noastra in Ampere”.


Cei doi producatori auto, care si-au reechilibrat alianta la doar 15% din actiunile incrucisate, au o fabrica in Chennai numita RNAIPL, precum si un centru tehnic comun numit RNTCBI care dezvolta vehicule, software si alte tehnologii.


Alianta si-a redus treptat activitatile comune, inclusiv dizolvarea uriasei Organizatii de Achizitii Renault-Nissan, pentru a se concentra pe proiecte „operationale” de la caz la caz, cum ar fi noile modele pentru India.


Sursa: media.renault.com


Nissan intentioneaza sa extinda exporturile de la fabrica din Chennai la 100.000 anual, a spus Uchida. Masinile construite acolo includ trei mini-masini pe platforma Renault CMF-A/A+: Renault Triber si Kiger si Nissan Magnite.


De Meo a spus ca nu exista un calendar pentru noile modele, dar a spus ca va fi in mai putin de cinci ani. Probabil ar fi legate de doua modele noi venite de la Dacia, SUV-ul mic Duster si SUV-ul compact Bigster.


Piata indiana este dominata de Maruti Suzuki, cu o cota de 43% in februarie, urmata de Mahindra si Mahindra, Hyundai si Tata. Au existat 5.079.985 de vanzari (autoturisme si vehicule comerciale) in 2023, o crestere de 8% fata de 2022, a declarat Societatea Producatorilor Indieni de Automobile.


Renault a avut aproximativ 6.600 de vanzari in februarie, iar Nissan aproximativ 2.200, avand in vedere o cota de piata combinata de aproximativ 2%, arata cifrele producatorilor de automobile, desi Renault a avut cele mai mari cifre de vanzari ale oricarei marci europene acolo.


In ciuda recentelor lansari de mare profil, inclusiv Kiger si Triber, de Meo a recunoscut ca Renault se afla intr-un „punct scazut” pentru vanzari in India. Vanzarile din februarie au fost cu aproximativ 40% mai mici decat in ​​aceeasi luna din 2023.


„Nu anuntam ca am dori sa-l depasim pe Maruti Suzuki in ceea ce priveste cota de piata. Acestia sunt baieti mari” care investesc zeci de miliarde in India, a spus el.


„Avem nevoie de o afacere sustenabila care sa justifice prezenta fabricii si a centrului nostru tehnic si, de asemenea, sa propunem ceva diferit pentru clientii indieni, care nu se concentreaza doar pe asigurarea mobilitatii la cel mai mic cost”, a adaugat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA