VW intentioneaza sa foloseasca China Electrical Architecture (CEA) in vehiculele electrice dezvoltate local impreuna cu Xpeng, incepand cu 2026.
Grupul Volkswagen a dezvoltat o noua arhitectura pentru masinile inteligente si electrice impreuna cu partenerul sau chinez Xpeng, despre care producatorul auto german a spus ca il va ajuta sa ofere vehicule electrice mai accesibile pe cea mai mare piata a sa.
VW intentioneaza sa foloseasca China Electrical Architecture (CEA) in vehiculele electrice dezvoltate la nivel local, marca VW, incepand cu 2026, a declarat Xpeng miercuri intr-un comunicat.
CEA va ajuta partenerii sa atinga o tinta de reducere a costurilor de 40% pentru platforma dezvoltata in China, in comparatie cu arhitectura MEB dezvoltata de VW in Germania, prin reducerea numarului de unitati de control, a spus Xpeng.
Arhitectura foloseste un computer central si o structura zonala pentru a controla toate componentele electronice pentru a realiza functii precum conducerea autonoma. Tesla a fost lider de piata in acest tip de arhitectura, care reduce cablarea si componentele unei masini, astfel incat sa devina mai eficienta si mai ieftina de fabricat.
CEA va permite ca functiile avansate, cum ar fi conducerea autonoma, sa fie actualizate in mod continuu prin aer. Cu toate acestea, primele masini care vor folosi noua platforma nu vor fi puse in vanzare pana in 2026, in timp ce astfel de caracteristici si conectivitate sunt deja comune in multe vehicule electrice din China.
CEA va sprijini patru masini compacte entry-level in 2026. Acesta va fi, de asemenea, utilizat in doua vehicule cu insigna VW care sunt dezvoltate cu Xpeng si care vizeaza segmentul de gama medie, incepand cu un SUV in 2026.
VW a spus ca platforma va reduce complexitatea sistemelor electronice de control, reducand cu pana la 30% din unitatile de control electronice si contribuind la reducerea costurilor.
„Concurenta este foarte acerba si trebuie sa ne adaptam structura costurilor pentru a fi competitivi in acest mediu”, a declarat miercuri seful Volkswagen Group China, Ralf Brandstaetter. „Este un pas decisiv in dezvoltarea noastra de vehicule inteligente, conectate specifice Chinei si in accelerarea strategiei noastre puternice „In China, pentru China”.
Pentru a demonstra cat de cruciala este piata chineza pentru VW, producatorul auto va expune 44 de modele din toate marcile sale la Salonul auto de la Beijing, care incepe saptamana viitoare. Aproape jumatate vor fi vehicule electrice si vor fi sase premiere mondiale, a spus Brandstaetter.
VW si Xpeng au format un parteneriat anul trecut, cand VW a cumparat 4,99% din Xpeng pentru aproximativ 700 de milioane de dolari.
VW si-a cedat titlul de cel mai bine vandut brand de masini din China producatorului local de vehicule electrice BYD la sfarsitul anului 2022. Cota sa de piata in China a scazut la 14% anul trecut, de la 18% in 2018, pe fondul scaderii vanzarilor de motoare cu ardere.
VW a declarat luna trecuta ca este dispusa sa renunte la cota de piata din China in acest an si sa isi imbunatateasca activitatea pe termen lung.
Producatorul auto face eforturi pentru a-si extinde gama de produse in China pentru a atrage clienti in special in segmentul de vehicule electrice entry-level si de nivel mediu, cu ofertele sale actuale cu un pret mai mare decat cel al multor rivali chinezi doar electric.
VW ID3 a devenit unul dintre cele mai vandute vehicule electrice din China, dupa ce producatorul auto a redus pretul cu putin peste 5.100 de dolari.
Similar Articles
19 April 2024
achizitie , auto , baterie , baterie auto , electric , stiri , aproape masini , pareri , china , europa