Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW creste, VW scade si Tesla este retrogradata

Pozitiile producatorilor auto germani in segmentele cheie europene au fost afectate de decizia ANE de a desemna Tesla Model Y si Model 3 ca modele de volum.



Sursa: topgear.com


BMW Group si Volvo au fost beneficiarii deciziei Automotive News Europe de a clasifica doua masini Tesla ca modele de volum, mai degraba decat cele premium.


Tesla Model Y trece la segmentul de volum mediu SUV/crossover din clasa premium de SUV/crossover de dimensiuni medii premium, in timp ce Modelul 3 trece la segmentul de volum mediu din clasa premium de dimensiuni medii.


Schimbarile aliniaza Automotive News Europe cu publicatia sora, Automotive News, care a anuntat noile denumiri in martie.


Pentru Tesla, schimbarea a avut un efect redus asupra clasamentului sau. Vanzarile modelului 3 si modelului Y sunt suficient de mari pentru ca berlina si SUV-ul sa conduca segmentele de volum, asa cum au facut-o in segmentele lor premium.


Odata cu disparitia Modelului 3, BMW Seria 3 urca pe locul 1 in segmentul premium de dimensiuni medii. Cu Modelul Y din drum, Volvo XC60 preia primul loc in segmentul SUV/crossover de dimensiuni medii premium.


VW, cu toate acestea, isi pierde liderul de lunga durata in segmentul de dimensiuni medii, deoarece Modelul 3 a fost in fata lui Passat cu peste 7.600 de vanzari in primul trimestru, conform datelor preliminare reprezentand 96% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA si Regatul Unit.


Un alt model doborat de schimbari a fost Toyota RAV4, care a cazut pe locul 2 odata cu sosirea Modelului Y in segmentul SUV/crossover de dimensiuni medii.


Modelul Y, cel mai vandut in Europa in martie, are un avans important de aproape 36.000 de vanzari peste RAV4 pe parcursul a trei luni.


O alta schimbare in primul trimestru care merita remarcata este ca BMW Group (in acest caz, marcile BMW si Mini) a legat VW Group (in acest caz marcile VW, Audi si Porsche) cu sase numere 1 in cele 22 de segmente urmarite de ANE, folosind cifre de la Dataforce.


In primul trimestru al anului 2023, marcile Grupului VW au fost pe locul 1 in 11 segmente, in timp ce marcile BMW Group au fost primele in trei segmente.


Scaderea vanzarilor de modele complet electrice a fost semnificativa. In primul trimestru, vanzarile de vehicule electrice au crescut cu doar 4,5%, pana la 443.848 de unitati. In primul trimestru al anului trecut, vanzarile de vehicule electrice au crescut cu aproape 30%.


Sursa: edmunds.com


La inceputul acestui an, asociatia auto din Germania, VDA, a estimat ca vanzarile de masini complet electrice in tara vor scadea cu 14% in 2024. Aceasta ar fi prima scadere a pietei pentru masinile alimentate cu baterii in opt ani. Perspectiva VDA se aliniaza perfect cu cifrele preliminare ale Dataforce din trimestrul I, care arata ca vanzarile in Germania au scazut cu 14%, pana la 81.648 de unitati.


Modelul Y a fost cel mai bine vandut vehicul electric din Europa, in ciuda scaderii vanzarilor cu 18% la 57.873. Acesta a fost urmat de Model 3, in crestere cu 37%, pana la 26.054 in trimestrul trimestrului, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Versiunea complet electrica a Volvo XC40, care a fost redenumita EX40 pentru a se alinia mai bine cu gama de vehicule electrice in crestere a producatorului auto, a completat primele trei. Intre timp, cel mai nou membru al familiei Volvo, SUV-ul mic, complet electric, EX30, a incheiat trimestrul ca EV numarul 5 vandut in Europa.


Cererea de vehicule electrice hybrid plug-in a crescut intr-un ritm mai rapid decat vehiculele electrice in primul trimestru, vanzarile crescand cu 10%, pana la 248.964 de unitati.


Volvo XC60 este gata sa termine trimestrul pe locul 1, trecand inaintea liderului de multa vreme al nisei, Ford Kuga.


XC60 este in fata Kuga, cu 14.150 la 11.037, in mare parte din cauza unui castig de 51% din vanzarile pentru cel mai bine vandut Volvo la nivel global luna trecuta, in timp ce vanzarile Kuga au scazut cu 9,2% in trimestru, conform cifrelor preliminare de la Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA