Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ferrari inregistreaza o crestere cu 13% a castigurilor trimestriale pe fondul livrarilor fixe

Cererea pentru supermasini a scazut cu 20% in China iar Ferrari resimte din plin scaderea.



Sursa: topgear.com


Ferrari a raportat castiguri dezamagitoare in primul trimestru, dupa ce livrarile de vehicule ale producatorului auto au ramas neregulate.


Castigurile de livrare in Europa si America nu au reusit sa compenseze o scadere de 20% in China, unde tarifele afecteaza profitabilitatea supermasinilor Ferrari.


Castigurile ajustate inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare au crescut cu 13% in perioada, la 605 milioane EUR (652 milioane USD), in conformitate cu estimarile.


Rezultatele „s-ar putea sa fi dus intr-un strop de dezamagire pentru cei noi la actiuni”, a declarat analistul Bloomberg Intelligence Mike Dean.


Ferrari epuizat in urmatorii doi ani permite companiei sa fie mai precisa in ceea ce priveste indrumarile, ceea ce inseamna ca o actualizare „a fost intotdeauna putin probabila”.


Producatorii de automobile sunt supusi presiunii din cauza recesiunii economice mai ample, care incepe sa afecteze chiar si pe consumatorii de lux rezistenti.


Porsche a avertizat luna trecuta cu privire la o incetinire in China, unde cumparatorii au amanat achizitiile, deoarece o criza imobiliara submineaza increderea.


Castigurile Ferrari au fost in general in conformitate cu estimarile, iar compania si-a confirmat indrumarile pentru intregul an pe fondul cererii sanatoase pentru modele scumpe, cum ar fi Daytona SP3 de 2 milioane de euro (2,2 milioane de dolari) si mai multa personalizare.


Sursa: motor1.com


In timp ce CEO-ul Benedetto Vigna a inceput o schimbare catre puterea bateriei, Ferrari inca se bazeaza pe vehiculele sale profitabile cu motor cu combustie pentru a proteja marjele.


Concurenta pentru a face tranzitia se intensifica. BYD din China a dezvaluit in februarie un vehicul electric de inalta performanta, la un pret de aproximativ 233.000 de dolari.


Producatorul din Maranello construieste o fabrica pentru a produce masini hybrid si electrice care vor fi gata luna viitoare, primul Ferrari complet electric asteptat la sfarsitul anului 2025.


Vehiculele hybrid plug-in au reprezentat 46% din livrarile producatorului auto in primul trimestru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA