Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie – masina pentru oras, buget 15,000 euro

Astazi ii raspundem Geaninei, care are nevoie de o masina pentru oras si este dispusa sa plateasca pana la 15,000 euro pentru ca vechiul ei Megane si-a dat duhul. Iata cu ce il poate inlocui.



Buna! V-am descoperit de curand, de cand mi s-a stricat toata instalatia de AC pe un megan din 2012. Ma costa muuult! Asa ca e mai “ieftin” sa o schimb cu una mai noua! 

Daca ma puteti ajuta , v-as fi recunoscatoare.

Am un buget de 14.000-15.000 eur. Am tot citit articolele, sfaturile de achizitii, dar nu ma pot hotari. Sotul e alaturi cu sfatul: cand te decizi , mergem s-o testam. Sa aleg ce vreau. Ei…aș!

Precizez ca nu e masina de familie. Aceea e a sotului pe care o folosim extraurban si in vacante. Un BMW X3/ 2012.

De la masina noua doresc sa fie fasneata, sa consume putin, fiabila. Incapatoare. Port deseori 2 copii in spate. Nu mi-ar displacea un suv mic. Sa fie inalta. Dar sa n-o simt lata pe sosea, sa nu am loc (in capul meu) sa ma bag pe prima banda sa fac dreapta :)). Mi-ar placea sa fie aratoasa, sa aiba optiuni (mai ales scaun incalzit) Si bordul sa fie fain.

Ma uitam la Peugeot 3008 din 2019. Ba la un Kia sportage III din 2018.

Va multumesc pentru timpul acordat!

Astept cu interes parerea voastra!

O zi frumoasa!

Geanina



mx-5_drivingexperience_value_02_lhd_mobile_720x406

Raspuns



Buna Geanina,



Nu am inteles neaparat daca e pentru oras sau drum lung sau mixt adica benzina sau motorina, la fel cum nu am inteles daca trebuie sa aiba cutie automata sau manuala. Asa ca am facut gulash din ele si le-am pus pe toate, tu trebuie doar sa retii ca pentru mers prin oras trebuie benzina, iar pentru drum lung si mixt motorina.

Asa ca voi arunca microfonul si voi dansa la bara.



  • Suzuki Vitara / Suzuki SX Cross – Vitara e masina oficiala a nevestelor care vor un SUV mic de oras pentru ca vor ceva mai inalt dar sa fie si destul de mic pentru oras. Poti alege orice motor, benzina sau motor, cutie automata sau manuala.

  • VW Tiguan / Seat Ateca / Audi Q3 / ce o mai fi prin grup – 1.4 TSI si 1.5 TSI benzina si 2.0 TDI diesel, manuale.

  • Hyundai Tucson / Kia Sportage 1.6 si 2.0 benzina, 1.7 diesel automat si 1.6 diesel manual – daca vrei cutie automata, asigura-te ca iei un model mai vechi, cu cutia automata in 6 trepte cu convertizor de cuplu. Cele cu 7 trepte 7DCT nu sunt cele mai reusite.

  • Nissan Qashqai / Renault Kadjar / Renault Megane 1.3 Turbo benzina manual/automat si 1.5 si 1.6 diesel manual – cutiile automate de pe diesel sunt CVT-uri si nu recomand neaparat.

  • Hyundai Kona 1.0 T-GDI 120 cai manual, la fel de evitat cutia automata 7DCT.

  • Mazda CX-3, CX-5, Mazda 3 si Mazda 6cu orice motor pe benzina, cutie manuala sau automata. De evitat dieselurile la fel cum evita Loredana Groza sa admita ca are operatii estetice, ea are doar interventii estetice.

  • Hyundai i30 / Kia Cee’d / Hyundai Elantra / Kia Optima– orice motor, la fel de evitat cutia automata in 7 trepte DCT.

  • Renault Captur / Clio 0.9 TCe si 1.0 TCe, de evitat 1.2 TCe-ul, iar daca vrei cutie automata sa fie doar dupa 2017 cand au introdus cutia EDC de generatie a doua.

  • Toyota Auris / Prius / Corolla / C-HR / Lexus CT200h 1.8 benzina hibrid daca vrei sa nu consume nimic prin oras. Doar ca nu as lua unul cu kilometraj cosmic pentru ca se arde chiuloasa si o sa coste. Tehnic, si daca trebuie sa schimbi chiuloasa, tot iti recuperezi banii prin consumul comic de mic. Daca totusi nu vrei probleme cu chiuloasa, atunci poti cobora o treapta mai jos la Yaris 1.5 benzina hibrid si poate chiar si Yaris Cross 1.5 benzina hibrid.

  • Ford Puma / Ford Focus / Ford Kuga 1.5 EcoBoost benzina manual, doar atat, fara 1.0 EcoBoost si fara diesel.

  • Hyundai Ioniq 1.6 benzina hibrid daca vrei un hibrid dar nu vrei problemele potentiale de la Toyota si totusi nici nu vrei Yaris.




Cred ca mai sunt si alte optiuni de masina pentru oras, dar momentan ai deja ca la all inclusive.

Ce as alege eu din lista asta?



  • De departe pe primul loc sunt Suzuki Vitara si SX Cross, personal as alege 1.4 BoosterJet benzina, manual sau automat, 4×4 sau tractiune fata. Singura problema majora e insonorizarea slaba si la viteze mari o sa fie deranjant.

  • Hyundai Tucson / Kia Sportage 1.6 GDi benzina – Astea sunt efectiv Hyundai i30 si Kia Cee’d cu picioroange. Nu se strica prea des pentru ca nu are ce sa se strice. Motoarele consuma ulei pentru ca sunt cu injectie directa, dar nimic de plans fata de restul pietei.

  • Mazda CX-3, Mazda 3 si poate Mazda 6 – Astea impaca si capra si varza, singurele probleme fiind vopseaua mai subtire decat bugetul pentru acest proiect, si la Mazda 3 si CX-3 compresorul de clima. In rest sunt ce trebuie.

  • Hyundai Elantra / Kia Optima 1.6 GDi benzina – Astea sunt versiunea berlina pentru i30 si Cee’d. Daca esti genul de om pentru care masina trebuie sa fie masina, masa sa fie masa, femeia sa fie femeie (barbatul in cazul tau) si alcoolul sa fie alcool. Masina trebuie sa aiba 4 porti si portbagaj. Restul sunt jucarii.




Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii oricand!


Succes!




*Intrebat de catre Geanina in data de 22 Mai 2024

**Daca ai vreodata intrebari, poti sa imi scrii pe [email protected]


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA