Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia Sandero se pregateste sa devina liderul in vanzarile din aprilie

Micul hatchback al marcii Renault, Dacia Sandero este probabil sa fie primul vanzator in Europa pentru a treia oara in patru luni.



Sursa: dacia.ro


Dacia Sandero este pe cale sa devina cel mai bine vandut in Europa pentru a treia oara in patru luni, ajutata de o crestere a vanzarilor cu 37% in aprilie, comparativ cu aceeasi luna din 2023.


Micul hatchback de la marca de buget a Grupului Renault conduce Volkswagen Golf, 24.835 de unitati la 21.592, conform datelor preliminare ale Dataforce, reprezentand 98% din vanzarile in Uniunea Europeana, tarile EFTA si Marea Britanie.


Vanzarile de golf au crescut cu 65% in aprilie, continuand o revenire importanta pentru hatchback-ul compact, care pana in ultimii ani a dominat vanzarile in Europa.


VW a dezvaluit in ianuarie o renovare majora a modelului Golf pentru a prelungi durata de viata a modelului inainte de a trece la o transmisie complet electrica pentru urmatoarea generatie.


Pe locul trei s-a clasat Renault Clio, cu 19.310 vanzari, in crestere cu 24% fata de aprilie 2023.


Nu departe a fost VW T-Roc, cu 19.225 de vanzari, in crestere cu 16%, potrivit cifrelor preliminare ale Dataforce.


Asta inseamna ca ar putea exista o schimbare intre locurile nr. 3 si nr. 4 odata ce toate pietele isi raporteaza cifrele.


Peugeot 208 l-a completat pe primele cinci, cu vanzari de 17.273 (+18%).


Din top 20 lipseste primul vanzator de luna trecuta, Tesla Model Y, care a fost pe locul 26 cu 9.329 vanzari, o scadere cu 11% fata de aceeasi luna a anului trecut.


Telsa a fost implicata intr-o greva de sase luni in Suedia, unde lucratorii portuari au blocat livrarile de masini ale producatorului de vehicule electrice pe cale navala, in tara, din decembrie.


Sursa: volkswagen.ro


Sandero a fost cel mai vandut in Europa in ianuarie si februarie si si-a mentinut liderul general in vanzari in primele patru luni ale anului 2024.


Exista o cursa stransa pentru locul 6 cu Skoda Octavia inaintea Toyota Yaris cu doar patru vanzari.


O alta cursa competitiva este pentru locul 10, Citroen C3 conducand Ford Puma cu 14.812 la 14.418 de vanzari.


Toyota avea sase modele in top 50 din aprilie, condusa de masina mica Yaris pe locul 7, urmata de Skoda cu cinci, condusa de Octavia pe locul 6.


VW a avut patru, condus de Golf pe locul 2, in timp ce sapte producatori auto, inclusiv Renault, Peugeot, BMW si Volvo, au avut trei, conform cifrelor preliminare ale Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA